Lemondott a város fontos embereivel kivételező karcagi rendőrkapitány

2019.08.14. 10:18 Módosítva: 2019.08.14. 10:52

Teleki Zoltán rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság vezetője 2019. augusztus 15-i hatállyal lemondott – írja a Police.hu.

A karcagi rendőrkapitány pár héttel azután távozik posztjáról, hogy az Indexhez eljuttatott felvétel alapján megírtuk: a vezető arra utasította beosztottjait, hogy ne büntessék meg és ne jelentsék fel a város fontos embereit. Például a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, Nagyné László Erzsébetet, aki szívességből előre szokta venni a kórházi várólistákon a rendőröket. 

Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen

– hallhatók Teleki szavai az Indexhez eljutott felvételen, amelyet információink szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz is eljuttattak a rendőrkapitány feljelentői. 

Egy hónapja az ügy kapcsán az Index kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt válaszolta, hogy nem történt semmiféle jogsértés. Egészen pontosan azt mondta:

A hivatali visszaélés gyanúját keltő állítását a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is határozottan visszautasítja. A Karcagi Rendőrkapitányság vezetése és állománya a hatályos jogszabályok, normák, illetve törvényi rendelkezések szerint végzi munkáját, ahogy tette ezt ebben az esetben is.

Az Index azt a felvételt, amin Teleki Zoltán hallható, jogi és forrásvédelmi okokból nem tette közzé. Az RTL híradója ugyanakkor múlt héten bemutatta a videót, amin a karcagi rendőrkapitány arról okosítja ki beosztottjait, hogy miért nem örül annak, ha jogszerűen járnak el akkor, ha a „normális” embereket jelentik föl, és nem a „többi dögevőt”.

Az ügy kirobbanásakor megkerestük Nagyné László Erzsébet – aki nem csupán kórházigazgató, hanem Karcag fideszes önkormányzati képviselője –, illetve a Kátai Gábor Kórházat is, azonban sem igazgató, sem az intézmény nem reagált a történtekre.

Az RTL Híradója rákérdezett a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, hogy indult-e eljárás a felvétel alapján, de nem kapott választ.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság új vezetője augusztus 16-tól dr. Karsai Lajos rendőr őrnagy lesz.