Román álrendőr utazott a bulinegyed külföldi turistáira

2019.08.14. 15:09

A Teréz körúton fogták el azt az 51 éves román férfit, aki egy társával a bulinegyed turistáit fosztogatta, írja a Police.hu. A módszerük mindig ugyan az volt: gyanútlan külföldieket állítottak meg és úgy tettek, mintha rendőrök lennének, akik kábítószert keresnek.

Egy török férfitól és két német állampolgártól 500-500 eurót, két japán turistától pedig 50 ezer jent loptak el ezzel a módszerrel az elmúlt két hétben.

DSC 2591
Fotó: Bődey János / Index

Egészen addig jól működött, hogy hamis igazolványt mutogatva kérték el a turisták iratai és tárcáit, amíg múlt hét vasárnap össze nem futottak egy szolgálaton kívüli nyomozónővel, akinek gyanús lett a csalók álintézkedése. 

A szabadnapos nyomozónő két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével el tudta fogni az egyik elkövetőt. Az 51 éves férfi társának viszont sikerült elmenekülnie a helyszínről, őt a rendőrség továbbra is keresi.

Az elfogott román férfit gyanúsítottként hallgatták ki a VI. kerületi rendőrkapitányságon csalás megalapozott gyanúja miatt és kérték az előzetes letartóztatását is.