Ágyi poloskák lepték el a Honvédkórházat

2019.08.16. 07:01

Ágyipoloska-invázió van a Honvédkórházban, egyelőre csak az ügyeletes orvosok szobáiban, írja a Hvg.hu.

A kórház több osztályának orvosi szobáit lepték el az ágyi poloskák. A lap információi szerint 

a 24 órás ügyeletet ellátó, sürgős és intenzív ellátásra szakosodott orvosok egy része kényszerből az intenzív osztály egy nem használt négyágyas kórtermébe szorultak, mert ott műanyagból vannak a matracok.

Forrásaik szerint először július első hetében észlelték a poloskákat az intenzív osztály orvosi szobájában, ahol alszik vagy pihen a bármikor riasztható ügyeleti orvos. Amikor egy szakorvosjelölt észrevette magán a csípéseket, átment a bőrgyógyászatra, ahol alátámasztották sejtéseit. 

Ezután mindezt jelezte az osztályvezető főorvosnak, aki a lap szerint annyit reagált, hogy ne hisztériázzon. 

De az ágyi poloskák gyorsan terjednek, így aztán egyre több orvosi szobából, más emeletekről is érkeztek a panaszok, így például azokból a pihenőhelyekből, ahol a műtősök és aneszteziológusok pihennek, közel a műtőszobákhoz.

Bár a Hvg.hu állítja, a dolgozóktól képeik és videóik is vannak a kórházi állapotokról, egyet sem tettek közzé.

A Honvédkórház a lap kérdéseire azt válaszolta, mivel évente 1,2 millió beteg fordul meg náluk, „az intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek”. Júliusban valóban észlelték a jelenlétüket, így azonnali irtást rendeltek el. Állítják, azóta minden helyiség rendesen használható.

Kapcsolódó

Bedühödött a Magyar Orvosi Kamara, átverte őket a kormány

Szerintük a hatalom csak a választásokig áltatta az ápolókat, orvosokat.