Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Szeptember 2-re meggyógyul a négyes-hatos villamos

BJASZ20181116010
2019.08.16. 09:54

A BKK közleménye szerint szeptember 2-től újra a teljes vonalon jár a négyes-hatos villamos, miután a nyári nagykörúti villamospálya-felújítás befejező üteméhez ér. De előtte még augusztus 21-től, szerdától módosul a 4-6-os villamos közlekedési rendje.

  • Augusztus 31-én hajnalig a villamos a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér között jár, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér, valamint a Corvin-negyed és az újbudai végállomások között pótlóbusz viszi az utasokat.
  • Augusztus 31-én hajnaltól szeptember 1-jén éjfélig a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusszal lehet utazni.
  • A 17-es villamos szeptember 2-ig továbbra is rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár.

Augusztus 21-én, szerdán hajnali 4 órától 31-én, szombaton hajnali 4 óráig

  • a 4-6-os jelzésű villamos a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik.
  • a nagykörúti vonal északi szakaszán, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz jár 4-6 jelzéssel. A pótlójárat a Nyugati pályaudvar buszvégállomásról, a 91-es busz felszállóhelyéről indul; a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni rá, a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között útvonala nem változik.
  • a nagykörúti vonal déli szakaszán továbbra is pótlóbusz jár a Corvin-negyedtől: Újbuda-központhoz 4-es jelzéssel, a Móricz Zsigmond körtérhez 6-os jelzéssel.
  • a belváros kényelmesebb elérése érdekében továbbra is a szokásosnál sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.

Augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától szeptember 1-jén, vasárnap éjfélig

  • a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik,
  • helyette a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár

A 17-es villamos szeptember 1-jén az utolsó járatindulásig továbbra is rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Savoya Park között közlekedik. A Széll Kálmán tértől az M2-es metróról a Batthyány téren, vagy a 4-6-os pótlóbuszról a Margit híd, budai hídfőnél átszállva lehet továbbutazni a megszokottnál sűrűbben közlekedő 19-es vagy a 41-es villamossal a Bécsi út / Vörösvári út felé.

(Borítókép: A Budapesti Közlekedési Központ 4-es és 6-os villamosvonalain járó Combino villamosok találkoznak a Margit hídi megállójuknál. Fotó: Jászai Csaba / MTI)