Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A tökéletes hosszú hétvégi időjárás forgatókönyve valósul meg a következő napokban

2019.08.17. 08:48

Csendes, nyugodt idő, erősödő nappali felmelegedés, majd igazi strandidő - ez várható a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton a többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk. A keleti tájakon egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati, nyugati szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 25 és 28 fok között alakul késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő.

Aztán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet kezdőik, de a Tiszántúlon vasárnap reggelig derült marad az ég. Csapadék nem valószínű. A déli szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett nyugat felől átmenetileg szinte mindenütt megnövekszik, majd a déli óráktól nyugaton, késő délutántól keleten is jelentősebben csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli szél megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Hétfőn is napos idő várható északnyugaton gomolyokkal, a déli, délkeleti megyékben kicsivel több fátyolfelhővel. Csapadék általában nem lesz, de az északnyugati megyékben este egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

A Országos Meterológiai Szolgálat hétfői előrejelzése
A Országos Meterológiai Szolgálat hétfői előrejelzése
Fotó: omsz

Kedden, az államalapítás ünnepén pedig a strandolni vágyóknak is igazán lesz oka az örömre. Többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de északon, északnyugaton gomolyfelhők képződnek, és ezeken a tájakon estefelé nem kizárt egy-egy zápor kialakulása. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.