Bosszút akart állni és a kutyakínzó nő házához vonult egy társaság

2019.08.19. 13:35 Módosítva: 2019.08.19. 14:08

Rendőrök akadályozták meg, hogy elfajuljanak az események annak a nőnek a balotaszállási házánál, akit állatkínzással gyanúsítanak. Ehhez a házhoz vonult vasárnap közel 30 ember. A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű facebookos csoport beszámolója szerint céljuk, hogy revansot vegyenek és a nő szemébe nézzenek, illetve később arról is írtak, hogy kíváncsiak voltak, a tanyán a többi állat milyen állapotban van.

A beszámolóhoz több fotót is mellékeltek, ezeken azt is illusztrálták, hogy mit terveztek. Egy gumibabát - rajta Magdi felirattal - a nyakánál fogva felkötöttek egy fára, illetve egy kocsi után kötöttek.

A bosszút nem részletezték, csak homályosan utalnak rá, hogy olyasmire készültek, amit mások esetleg megbánnak, és a harcias leírásból az is kiderül, hogy kizárólag olyan embereket gyűjtöttek maguk köré, „akik bevállalták volna cselekedetük után kiszabott esetleges büntetést”. 

A rendőri jelenlét azonban elriasztotta őket. A beszámolója szerint „sajnos olyan rendőri készültséggel vártak már minket, hogy esélyünk nem volt a házat még megközelíteni sem”.

Az indulatok amiatt törtek a felszínre, hogy augusztus 5-én a 68 éves balotaszállási nő egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte a kutyáját, majd elindult. Az állat egy darabig képes volt szaladni a kocsi után, de aztán nem bírta tartani a sebességet és elesett, mivel a nő tovább húzta az autóval, mire a rendőrök a lakossági bejelentés nyomán kiérkeztek a nő házához, az eb elpusztult. 

A csoport tagjai vasárnap elmentek a helyi állatorvoshoz is, de őt meg nem találták otthon.

Azt írják, még vissza fognak menni. A rendőrség szerint nem bejelentett tüntetésről volt szó, és kellő számban voltak jelen.  • Tippek
  • Hírek