Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Rendőrségi nyomozás indult egy videó miatt, amin kamaszlányok megalázzák az egyik társukat

2019.08.19. 15:35

Rendőrségi nyomozás indult egy videó miatt, amit tinédzser lányok egy velük egykorú társukat bántalmaznak és aláznak meg. A támadók szintén lányok.

A konfliktus forrása valamiféle pletyka lehet, de ez nem derül ki egyértelműen az Index szerkesztőségéhez eljuttatott felvételből, ami információnk szerint Mosonmagyaróváron készült.

"Gyere ide! Itt letérdelsz, és bocsánatot kérsz!"

A megalázott lányt a mobiltelefonnal készített videón arra kényszerítik, hogy térdeljen le a többi lány elé egyenként, és kérjen tőlük bocsánatot. "Ne haragudj, hogy azt mondtam" – mondja a megfélemlített, iskolatáskás lány. Eközben többször felpofozzák, vagy hátulról ütik a fejét.

A másfél perces videó végén a legerőszakosabb, leghangosabb lány letérdelteti a bántalmazott, ijedt lányt, kiveszi a hajából a hajgumit és tépni kezdi a haját. A lány felállna, de újból rászól, hogy térdeljen az aszfaltra. Ekkor a videó készítője azt mondja, hogy elég volt, engedje el, majd a felvétel véget ér.

Miután eljutott hozzánk a videó, megkerestük a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a videófelvétel

egy másik, folyamatban lévő bűnügy kapcsán-a rendőrség birtokába került, annak kiértékelése, az érintett személyek személyazonosságának megállapítása folyamatban van.

A rendőrség hozzátette, hogy a cselekmény súlyára tekintettel és a hasonló esetek elkerülése érdekében, a szükséges intézkedéseket a megyei rendőrkapitányság megteszi.

Nem olyan ritka

Márciusban történt hasonló eset, akkor nádudvari kamaszlányok vertek és aláztak meg egy másik tinédzserlányt. Akkor a bántalmazott lány kórházba került.

Az UNICEF legutóbbi, a 2018-as tanévkezdés idején nyilvánosságra hozott jelentése szerint világszerte százötvenmillió gyereknek, a 13–15 év közötti diákok felének volt már része iskolai erőszakban. Magyarországon sem jó a helyzet, 2018-ban a magyar gyerekek negyede mondta azt, hogy bántalmazták már valamilyen módon a társai, 36 százalékuk pedig azt mondta, ő vett részt valamilyen verekedésben a kérdést megelőző egy hónapban.