Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Visszaengedték a lakókat a leégett soroksári úti társasházba

2019.08.21. 07:47

Saját felelősségre visszaengedték a lakókat a hétfőn leégett soroksári úti társasházba. A legfelső két szinten a lakások lakhatatlanná váltak, így az ott lakók csak a legfontosabb értékeikért mehettek vissza, írja az ATV.

A hétszintes ház tetőtere kapott lángra hétfőn délben a Soroksári út és az Ipar utca sarkán. A tűz 2400 négyzetméternyi területen égett, ötven tűzoltó dolgozott órákig az oltáson, a tűz kétszer is újjáéledt.

Ferencváros polgármestere, Bácskai János az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, a lakóknak hétfő este fél tizenegy körül szóltak, hogy ha akarnak, akkor visszamehetnek, de áram még napokig nem lesz. Azt is mondta,

a tűz összesen 189 lakást érintett, körülbelül 500 lakót, akik között sok a külföldi.

Bácskai szerint gyújtogatásra utaló jelek nincsenek.

A kerület önkormányzata még hétfőn szükségszállást nyitott a polgármesteri hivatalában azoknak, akik a tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat. 

Az épület tetőszerkezete kedd délután még mindig füstölt. A tetőhéj teljesen elégett, és a vízoltás miatt jelentős a vízkár is az épületben, mondta a társasház közös képviselője. A tűzoltók szerint az épület soroksári út felőli oldala a legveszélyesebb, mert a cserepek bármikor lezuhanhatnak az útra.

A végleges helyreállítási munkák még évekig is eltarthatnak.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft