Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Megállapodott az ellenzék, egy jelöltet indítanak Szolnokon

2019.08.22. 13:01

Visszalépett a polgármester-jelöltségtől a korábbi KDNP-s Lukácsi Katalin, így Radócz Zoltán, szocialista politikus az ellenzék közös jelöltje Szolnokon - írta az Atv.hu, amelynek az információt Radócz is megerősítette. A politikust kilenc szervezet támogatja, hatan jelölőszervezetként (Momentum, DK, LMP, Jobbik, MSZP, Mindenki Magyarországa Mozgalom), három pedig támogató szervezetként. 

A megállapodáshoz Radócz szerint arra volt szükség, hogy mindenki egy kicsit visszavegyen. Az egység létrejött, innentől együtt sírnak és együtt nevetnek - mondta a politikus. Radócz Zoltán 1998 óta önkormányzati képviselő Szolnokon, egy időben volt alpolgármester – a legutóbbi választáson listáról került be –, valamint 2008-tól egy ideig elnöke volt a Magyar Ugrókötelesek Országos Szövetségének. 

Egy ideig úgy tűnt, hogy két ellenzéki polgármester-jelölt is rajthoz áll az októberi önkormányzati választáson, felmerült az is, hogy előválasztás lesz, azonban végül abban állapodott meg az ellenzék, hogy tárgyalásos úton rendezik a kérdést.