Simonka György tagadja a vádakat, és együttműködik a hatóságokkal

2019.08.22. 12:08

Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen.

Erre a hírre reagálva Simonka György a Facebook-oldalán tagadja az ellene felhozott vádakat, és azt állítja, nem követett el semmilyen törvénysértést, és mindenben együttműködik a hatóságokkal. 

Nem követtem el semmilyen törvénysértést. Nagyon sajnálom, hogy az eljárás sokak számára okoz kellemetlenséget és hiszem, hogy a független bíróság előtt minél előbb tisztázhatom magam. Az eljáró hatóságokkal ennek érdekében eddig is legjobb tudásom szerint együtt működtem és a továbbiakban is így fogok tenni

– írja az oldalán.

A vádirat szerint Simonka György és társai  jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka tavaly novemberi meggyanúsítása idején az ügyészség azt közölte: a képviselő rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

A Simonka Györgyről szóló portrénkat itt olvashatja