Salamon
-1 °C
13 °C

Végrehajtandó börtönt kérnek a férfire, aki sógora cipőjét viselve lopott egy lakatlan házból

2019.08.23. 08:39

A Bajai Járási Ügyészség közleményben számol be arról a furfangos bűntényről, ami Bácsalmáson történt még májusban. Az ügyben lopás miatt vádat emeltek egy 26 éves helyi férfi ellen, aki sógora cipőit viselve betört egy lakatlan bácsalmási házba és onnan játékgépet, rádiót és egyéb dolgokat lopott mintegy 138.000 forint értékben.

A 26 éves vádlott 2019 májusában elhatározta, hogy élettársának a lakóhelye mellett lévő lakatlan házba betör, hogy onnan különböző értékeket lopjon.

Hogy elterelje magáról a gyanút, a lopás előtt a sógora cipőjét vette fel, a sógor viszont nem tudott a vádlott terveiről.

A titkos cipőfelvétel után átmászott a kerítésen, majd a melléképület bedeszkázott ablakát betörve bemászott a lakóépületbe, innen

  • egy játékgépet az ahhoz tartozó három játékkal,
  • egy kisrádiót,
  • egy gázpalackot
  • és halkonzerveket lopott

összesen 138.000 forint értékben.

Bűnjelek és a tett helyszíne, ahol az elkövető betört a sértett lakatlan, felújítás alatt álló házába, és onnan több tárgyat eltulajdonított.
Bűnjelek és a tett helyszíne, ahol az elkövető betört a sértett lakatlan, felújítás alatt álló házába, és onnan több tárgyat eltulajdonított.
Fotó: Police.hu

A vádlott a gázpalackot és a műszaki cikkeket eladta, a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A sértett kérte a kár megtérítését.

A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottra végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozták azzal, hogy a börtönbüntetésből feltételes szabadságra se legyen bocsátható. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.