Sokan a határon ragadtak, mert a MÁV nem hagyott időt az átszállásra

2019.08.24. 17:08

Olvasónk írt üzenetet, amiben azt írta, hogy szombaton Kelebia állomáson ragadt két órára, miután Újvidékről próbált eljutni Budapestre.

"Az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonattal Újvidékről akartunk hazajutni Budapestre. Mivel Szerbiában épp javítják a felsővezetéket, ezért ezen a távon egy dízelvonat először elszállítja az utasokat Kelebiáig, majd itt át kell szállni egy másik vonatra Budapest felé" – írja.

Átszállási idő azonban nem volt. Ezért a Szerbiából érkező dízelvonaton utazók a határon ragadtak, köztük olvasónk is.

Beérkezett a mi vonatunk, mellettünk volt a másik, amire át kellett volna szállnunk, csakhogy nem volt erre időnk, mert a vonat egyszerűen nem várta meg hogy átszálhassunk. Még tartott a határellenőrzés azon a dízelvonaton, amin mi voltunk.

Olvasónk szerint az állomás hangosbemondóján semmit nem közöltek, azt se, hogy hamarosan indul a Budapestre tartó vonat, és hogy melyik vágányról. A helyszínről fotót is kaptunk, ezen két tucat pórul járt ember látszik.

"Az elvileg 7 órás út, 9 órásra nyúlik így. Ráadásként a következő vonaton nincs klíma, ellentétben az orrunk előtt elment Flirt vonattal, így most halmozzuk az élvezeteket. Nagyjából 100-150 ember ragadt a határon, miközben  34 fok van, és két órát kell várni a következő vonatra. Vannak, akik a helyi kocsmát keresték fel, mások az állomásépület árnyékába vonultak" – írta olvasónk az Indexnek küldött emailben.

Küldtünk kérdést a MÁV-nak, hogy mi történhetett. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Válaszolt a MÁV

Cikkünk megjelnése után 3 órával válaszol a MÁV. Olvasónk beszámolóját megerősítették, de állítják, nem ők hibáztak.

"A nemzetközi vonat Szerbiából 14:16 helyett 14:45-kor, 29 perces késéssel érkezett meg a kelebiai állomásra. Ezen a szokottnál több utas utazott. Addig nem szállhattak le a Szerbiából érkező vonatról, amíg az útlevél- és a vámvizsgálat tartott.

A Kelebiáról Budapestre induló csatlakozó vonatot nem várhatta tovább a vasúttársaság, mert az 30-40 perces késést jelentett volna. Ezzel nemcsak a Kelebián már felszállt, valamint onnét Budapestig felszálló utasoknak okozott volna késést, hanem a vonalon közlekedő többi járat menetrendje is felborult volna.

Az Ivo Adric nemzetközi járat Szerbiából érkező utasai a Kelebiáról 16:46-kor induló vonattal utaztak Budapestig. Addig a kelebiai állomáson váróterem, ivóvíz és mosdó is rendelkezésre állt részükre. Az érintett utasok elnézését kéri a vasúttársaság" – írta kérdésünkre a MÁV.