Vilma
3 °C
11 °C

Két román állampolgár támadott meg két 17 éves lányt Kecskeméten

2019.08.25. 18:17 Módosítva: 2019.08.25. 19:10

Augusztus 24-én egy idősebb férfi és egy fiatalkorú fiú követni kezdett két 17 éves lányt Kecskeméten, majd odaléptek a fiatalokhoz: a fiatalabb megtámadta az egyik lányt, aki védekezésként megütötte, ezért a támadó elmenekült a helyszínről. Eközben a másik lány kezét – amiben egy mobiltelefont tartott, mert éppen a barátjával beszélt – az idősebb férfi megrántotta, a haját húzta, eközben a szemüvegét lelökte, és a száját be akarta fogni.

A lány ellenállt, miközben barátnője a segítségére sietett. Egy kulccsal kezdte csapkodni és szurkálni az elkövetőt, aki megütötte őt. A telefont az áldozat kezéből végül kicsavarta, ami a földre esett. A két lány ekkor tudott elmenekülni, írja a rendőrség.

A történteket a dulakodás közben vonalban lévő férfi azonnal bejelentette a rendőrségen, a rendőrök pedig rövid időn belül elfogták az idősebb támadót, egy 37 éves férfit. Nála a lánytól elvett mobiltelefont is megtalálták. A társát – egy 15 éves fiút – is beazonosították, akit szintén elfogtak.

A nyomozók a két támadó kihallgatása után rablás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a román állampolgárokat, és letartóztatásukat indítványozták.