Nagy Blanka belépett a Momentumba

2019.08.26. 16:05

Mostantól a Momentum tagjaként küzdök a kormány ellen

– jelentette be Nagy Blanka. 

Korábbanírtunk arról, hogy egy belső levelezésből derült ki, a kiskunfélegyházi MSZP támogatásáról biztosítja a képviselő-jelöltségre pályázó, frissen érettségizett Nagy Blankát. Később a diáklány meg is erősítette, hogy az ellenzék közös jelöltjeként Kiskunfélegyházán indul el képviselőjelöltként.

Most pedig azzal dobta le a bombát:

Mint bejegyzésében fogalmazott, lassan egy éve, hogy megismerhették a nevét, barátokat szerzett ez idő alatt, olyan emberekkel találkozott, akik visszaadták a hitét, momentumosokkal, LMP-sekkel, DK-sokkal, MSZP-sekkel, jobbikosokkal, satöbbi.

Így, lassan egy év után döntöttem. A politikai pályafutásomat a Momentum Mozgalom lila színében fogom folytatni

– írta, hozzátéve:

Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét, s a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége.

Nagy Blanka elvileg augusztusig kivonta magát a közszereplésekből, ugyanakkor már az európai parlamenti (EP) kampányban is fel-feltűnt, főként az MSZP és a DK által favorizált civilként. Ahogy azt megírtuk, a kormánypárti sajtó azután kezdte el támadni a 18 éves lányt, hogy tavaly decemberben, majd az év elején több tüntetésen is felszólalt. Kecskeméten például azt üzente Kövér Lászlónak, hogy egy „bajszos fasz”, valamint „hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát”. 

Először Bayer Zsolt nevezte kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak, majd az Origo, a Ripost, a Figyelő és a Lokál azt állította, hogy a tanuló több tárgyból bukásra áll, és sokat hiányzik az iskolából. Ezután a diáklány több pert megnyert a kormánymédiával szemben, így milliós kártérítésre is jogosult, Bayer Zsolttal ugyanakkor csak szeptemberben találkoznak majd a bíróságon.