Leadta ajánlóíveit Vári Attila, Pécs fideszes polgármesterjelöltje

2019.08.26. 10:03

Leadta a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlóíveket a Fidesz–KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület aspiránsa, Vári Attila a baranyai megyeszékhelyen hétfőn reggel, írja az MTI.

A korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a helyi választási irodából távozva újságíróknak elmondta: az induláshoz szükséges 500 támogató aláírás több mint négyszeresét gyűjtötte össze, kevesebb mint két nap alatt.

Megköszönve támogatói bizalmát, azt mondta, ők is ahhoz a csapathoz akarnak tartozni, amely „Pécs jövőjét építi, és amelynek segítségével a megyeszékhely betöltheti méltó, vezető szerepét a régióban”.

A Fidesz az  Összefogás Pécsért Egyesülettel közösen indul az őszi választásokon, és mind a 18 pécsi  választókerületben közös jelöltek lesznek. Mint ismert, az eddigi fideszes polgármester, Páva Zsolt júniusban jelentette be, hogy tíz év után nem indul újra. Páva Zsolt munkájával már régóta nem elégedettek a Fideszben, ezt jelezte az is, hogy két éve egy stratégiai irányító testület segíti Pécs vezetését, „amelynek célja, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni” – írta akkoriban a Pécsma.hu.

Pécsen nem lesz teljes az ellenzéki összefogás, az LMP ugyanis nem vesz részt a megállapodásban, és Kóbor József biofizikus, sugárvédelmi szakértőt indítja polgármesterjelöltként. Az ötpárti közös jelölt Péterffy Attila, a pécsi erőmű korábbi igazgatója lesz.