Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek egy jobbikos ellen, mert le akart fizetni egy LMP-st

2019.08.26. 09:37 Módosítva: 2019.08.26. 09:38

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője ellen a Kecskeméti Törvényszéken. A vád szerint

Farkas Gergely 2018 márciusában, az országgyűlési választást megelőzően – a Jobbik Bács-Kiskun megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként – a Lehet Más a Politika megnevezésű párt nyilvántartásba vett képviselőjelöltjének felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti a kampányra addig fordított hatszázezer forint költségét.

Az ügyészség meglátása szerint „ezen felvetéssel a vádlott, a képviselőjelöltet passzív választójogának gyakorlásában anyagi juttatás ígéretével törekedett befolyásolni, amely ajánlatot azonban a jelölt visszautasított”. A jelölt Midi Melánia volt.

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség Farkas Gergelyt gyanúsítottként hallgatta ki, aki tagadta bűnösségét. A közigazgatás rendje elleni bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.