Kiéheztetett kutyák tetemei terítették be egy hernádnémeti nő udvarát

2019.08.27. 09:31

Tíz kutya már oszlásnak induló tetemét taláták meg a rendőrök, amikor a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány munkatársai egy 40 éves hernádnémeti asszony tanyájára hívta őket még 2017 októberében.

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata újabb brozalmas állatkínzásról számol be.

A vád szerint a kennelekben a belső és külső oldalon is kaparási nyomok voltak, valószínűleg azért, mert az állatok így próbáltak valahogy kiszabadulni. Mivel vizet és élelmet sem kaptak, az agarak gyakorlatilag éhen haltak, de gazdájuk arról sem gondoskodott, hogy a tetemeket elássa, azok az udvaron hervertek szerteszét. A rettenetes körülményeket a 12 kutyából mindössze kettő élte túl. őket az Agár-fajtamentők hozták végül rendbe.

Az ügyészség ennek ellenére nem indítványozta a vádlott letratóztatását, így a hernádnémeti nő most is szabadlábon van. A vádhatóság a tárgyalás mellőzésével a nő próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését kérte.

Augusztus elején egy balotaszállási eset váltott ki országos felháborosát. Akkor egy 68 éves nő végzett különösen kegyetlenül a kutyájával. Az állatkínzásról videó is készült, ami a Facebookon kezdett terjedni. A felvételt az a férfi készítette, aki később feljelentette az asszonyt. A videó szerint a nő azért kötötte a kutyáját az autóhoz, mert az állat elszökött. Büntetésből kilométereken át olyan sebességgel húzta maga után a kutyát, hogy az állat már képtelen volt futva követni. Amikor a másik autós megállította, a kutya már nem tudott felállni, nem sokkal később pedig elpusztult.