Visszafogadta a Fidesz a rasszista kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkárt

2019.08.27. 10:58

Kilenc éve vállalhatatlan lett a Fideszben Molnár Oszkár egykori edelényi polgármester, országgyűlési képviselő, miután egy testületi azt állította, hogy Edelényben a terhes roma nők gyógyszereket vesznek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat, hogy ártsanak a születendő gyereküknek, azért, hogy a beteg gyerekek után több segélyt kaphassanak. Mint később kiderült, Molnárnak nem ez volt az első megdöbbentő nyilatkozata, a zsidókról úgy nyilatkozott, hogy azok a be akarják kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot.

Molnár kijelentései Orbán Viktornak is kínosak voltak, mint mondta, minden képviselőtől elvárható, hogy megfontolja, milyen szavakat használ, a Fidesz pedig a törvényes rend és a jog pártja. "Mi az emberi jogokat tiszteletben tartjuk, minden közösséget megbecsülünk, aki Magyarországon él, minden közösséghez tartozó polgárt a tettei alapján ítélünk meg, és nem a származása szerint" - nyilatkozta akkor Orbán.

Molnárt 2010-ben már nem indította el a Fidesz Edelényben, majd márciusában kizárta a pártból is - bár hivatalosan nem a rasszista kijelentései miatt, hanem azért, mert a politikus függetlenként mégis elindult a választáson. Ezek után Molnár Oszkár 2014-ben függetlenként indult a polgármesteri posztért, amit a fideszes jelölttel szemben meg is nyert.

A politikus hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy polgármesterjelöltként ismét elindul Edelényben, ismét függetlenként, de 9 év után újra a Fidesz-KDNP támogatásával, vette észre a 444.hu.

A Fidesz egyébként annak ellenére állt be Molnár mögé, hogy a kisebbségekről alkotott véleménye mellett kiderült róla, egy uniós forráson elnyert 25,7 millió forintból a felesége nem szörpházat, hanem családi házat építtetett, majd tavaly szeptemberben kétezer forintos vizitdíjat vezetett be a településen azok megbüntetésére, akik indokolatlanul fordultak a háziorvosi ügyelethez.