Tarlós bejelentette, hogy hétfőtől megint végig jár a 4-6-os, majd az SZDSZ-ről kezdett beszélni

2019.08.27. 21:27 Módosítva: 2019.08.27. 23:02

Jövő hétfőtől újra teljes vonalon jár majd a 4-es és 6-os villamos – mondta el Budapest főpolgármestere kedden a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában, írja az MTI. Tarlós István azt közölte, hogy a felújítások szeptember 2-ára befejeződnek és a közlekedés zavartalanul megindul.

Valamint felsorolta néhány szívfájdalmát, Tarlós szerint ugyanis:

  • a 2010 előtti fővárosi vezetők a korábbi villamosokat lecserélték a jóval nehezebb Combinókra, de akkor „elfeledkeztek” a villamospályát, az alépítményt alkalmassá tenni a többletterhelésre.
  • Akkor tizenhétszer dőltek ki a vezetéktartó oszlopok is. 
  • Az ellenzék főpolgármesteri kampánya jórészt arra épül, hogy a fővárosi önkormányzatot, amely a város közszolgáltatásainak biztosítására és fejlesztésére rendelkezik jogosítvánnyal, „a parlament vagy a kormány konkurenciájának” tekintik.
  • „Kicsit ábrándos és szereptévesztő” ilyen kampányt folytatni – mondta, hozzátéve, hogy ilyen még soha nem volt.
  • Szaporodnak a jelzések, hogy az ellenzék kampánya mögött „kicsit ilyen bosszúra szomjas, frusztrált egykori SZDSZ-esek állnak”, a régi SZDSZ módszerei visszaköszönni látszanak.
  • Az ő vezetése alatt sokkal több fát ültettek Budapesten, mint 2010 előtt azok, akik most faültetéssel kampányolnak, valamint főpolgármesterként ő kötött megállapodást a kerékpárosokkal, és az utóbbi években 35 kilométer „tényleges” kerékpárutat építettek.