Több mint másfél millió forintos áramlopás miatt emeltek vádat Kozsó ellen

2019.08.27. 11:57

Három év alatt 1,75 millió forinttal károsította meg az áramszolgáltatót egy belvárosi teaház üzemeltetője. Bár a Fővárosi Főügyészség a közleményben nem tér ki az üzemeltető személyére, a korábbi hírek alapján könnyen kikövetkeztethető, hogy Kozsóról van szó. 

Az énekest volt üzlettársa jelentette fel, mert a társ szerint az üzletben visszafelé pörgött a villanyóra. A vádirat szerint az történt, hogy az énekes valakit rábírt arra, hogy  „a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét, (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza”. 

Kozsó
Kozsó
Fotó: Velvet

Az ügyészség szerint a vádlott ráadásul a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársait pedig nem engedte be az üzlethelyiségbe.

A teaház 2013 áprilisától egészen 2016 áprilisáig működött így, amivel összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak.

Kozsó ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emeltek vádat. Ha az énekes az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség  1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a bíróságnál.