Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Két hónapon át mutogatta nemi szervét az autóból egy katona a gyalogosoknak

2019.08.28. 09:12

Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emeltek vádat egy tiszthelyettessel szemben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál. A vádirat szerint 2018 decembere és 2019 januárja között a hivatásos őrmester több Komárom-Esztergom megyei településen autóval közlekedve megállt az utcán gyalogosan közlekedő sértettek mellett.

Az elkövető a lehúzott ablakon keresztül az autótól karnyújtásnyira tartózkodó sértetteket megszólította, és útbaigazítást kért tőlük, miközben nemi szervét mutatva azon önkielégítő mozdulatokat végzett.

„A katona a mintegy két hónap leforgása alatt nemi vágyának kielégítése céljából két fiatalkorú, valamint négy felnőtt korú – köztük egy várandós – nő előtt mutogatta magát szeméremsértő módon” – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a katonát, aki beismerte tettét. A 2018. július 1. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban,

végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és – mivel méltatlanná vált rendfokozat viselésére – katonai büntetésként lefokozást szabjon ki a vádlottal szemben.