Notórius hajléktalan tolvaj aludt a nappaliban, aki megitta az összes pálinkát és whiskyt

2019.08.28. 10:07

Gyorsított eljárásban kétszer állították bíróság elé azt a hajléktalan férfit, aki érdi házakat tört fel - közölte az Érdi Járási Ügyészség. 

A hajléktalan férfi augusztus elején érkezett Érdre, nem volt pénze, jövedelme. 8-án délután bemászott egy ház kerítésén, benyomta a ház ablakát. Laptopot, hangszórót lopott, egy sportcipőt a lábára húzott, majd útjára indult.

Másnap délután visszatért a házba, amennyi pálinkát és whiskyt talált, megitta, a nappaliban lefeküdt a kanapéra, bekapcsolta a tévét, és elaludt. A ház hazaérkező tulajdonosa így bukkant rá a vádlottra, kihívta a rendőröket. A több mint 50 ezer forint értékű lopott holmi egy részét megtalálták nála.

Augusztus 14-én délelőtt egy másik ház udvarára ment be a férfi. A ház ablakát egy téglával betörte, bemászott, szerszámgépeket pakolt össze, hogy azokat ellopja, eladja.

A házban működő riasztó jelzésére egy vagyonvédelmi cég járőre kiment a házhoz, elfogta a vádlottat, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A férfit ekkor őrizetbe vették.

Augusztus 16-án, gyorsított eljárásban, két nap alatt lopás és más bűncselekmény miatt bíróság elé állították, 1 év 6 hónap börtönt kapott, de a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

Egy hét sem telt el a próbaidőből, amikor a férfi ismét bemászott egy érdi ház udvarára.

A teraszon építési anyagokat talált, ezekből 25 ezer forint értékű élvédőt és dübelt átdobált a kerítésen, és elindult a vasúti töltésen, hogy eladja egy építkezésen a lopott dolgokat.

A vádlottat azonban elfogták és ismét őrizetbe került.

Újra gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, elrendelték a pár napja felfüggesztett, 1 év 6 hónap börtön végrehajtását, és letartóztatták.