Fejest ugrott egy 19 éves fiú a győrújfalui bányatóba, az életéért küzdenek

2019.08.30. 19:28

Súlyos baleset történt a győrújfalui bányatavon szerda délután, egy 19 éves győri fiú fejest ugrott a sekély vízbe, és megsérült - írta meg a Kisalföld.hu. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatójától csütörtökön megtudták, hogy a fiatalembert a helyszínen újra kellett éleszteni, majd a mentők kórházba vitték.

A fiú többszörös nyakcsigolyatörést szenvedett, állapota nagyon súlyos, életveszélyes. Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester a portálnak elmondta, hogy tilos a fürdés a bányatavon, ami ráadásul magánterületen van, bár kerítés nem védi. A polgármester szerint ennek ellenére meleg időben több százan fürdőznek ott, a vize nagyon mély, két éve kis híján valaki majdnem bele is fulladt. 

A Kisalföld pénteken a helyszínen megtudta Laposa Zoltántól, a bányató többségi tulajdonosától, hogy rendőri segítség nélkül nincs embere arra, hogy folyamatosan járőrözzön. Kitáblázta, hogy fürödni tilos, de bekeríteni 31 hektárt bődületes összeg lenne, a tavat pedig nem nyithatja meg még egy részszakaszon sem, mert bányatónál ez törvényileg tiltott. Ráadásul évente 14 köbméter szemetet visz el a tó partjáról, amit a fürdőzők hagynak ott.

A szélmalomharc ellen a tó tulajdonosa úgy akar tenni, hogy horgásztóvá alakítja át, harmincöt helyet kijelöl, arra lehet majd jegyeket venni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport