Hajléktalan áldozat kapott kártérítést, miután pert nyert az ügyészség

2019.08.30. 10:10

Csalás miatt vált hajléktanná egy nő, most közel egymillió forint kártérítést kapott -  derül ki a Pest Megyei Főügyészség közleményéből. 

A nő szerette volna eladni váci házát, meg is állapodott egy férfival, azonban az adásvételi szerződésbe nem a kialkudott ár, hanem annak a fele került, pedig a ház még így is a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte. A szerződés alapján az ingatlan tulajdonjogát a férfi társának, egy nőnek a nevére jegyezték be.  Az áldozat végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg. 

Az azóta hajléktalanná vált  nő a csalás miatt feljelentést tett. Az elkövetők bűnösségét csalás bűntettében a büntetőügyben eljárt bíróság jogerős ítéletében 2011-ben megállapította. A sértett viszont nem kapott kártérítést. 

A Pest Megyei Főügyészség ezért polgári peres eljárást indított, amelyben a magánfelet képviselő ügyész kártérítést és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetését kérte.  A Váci Járásbíróság  jogerős ítéletében kötelezte az ingatlan megszerzőjét az ügyész által kért kártérítés és kamatai megfizetésére, aminek eredményeként a hajléktalanná vált nő közel egymillió forintot kapott.