Előkerült egy videó a balesetet szenvedett katonai konvojról

2019.08.30. 14:32 Módosítva: 2019.08.31. 06:33

Felkerült a Youtube-ra egy videofelvétel, amelyen végigkövethető, milyen helyzetben álltak meg a balesetet szenvedett katonai gépjárművek az M7-es autópályán elszenvedett tragikus balesetet követően. A felvétel készítője a helyszínelés idején, a forgalomelterelést, vélhetően az útzár egysávos feloldását követően vette fel a katonai autókat.

A felvétel alapján a menetben először egy teherautó és egy tűzszerész teherkocsi ütközhetett, az őket követők pedig ezután mehettek egymásnak. A baleset körülményeiről ugyanakkor egyelőre hivatalosan nem tudni semmit, több vizsgálat is zajlik az ügyben.

Megírtuk, a Magyar honvédség elvesztett egy katonát abban a tömegkarambolban, amelynek hat katonai gépjármű volt részese az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál. A főként teherautókból álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba.

A hétfőn délelőtt bekövetkezett baleset részesei kizárólag a Magyar Honvédség katonái voltak, így sérültjei és áldozata is közülük kerültek ki. A balesetben ugyanis hatan sérültek meg. Két sérültet mentőhelikopterrel szállítottak az MH Egészségügyi Központba, négy sérültet a székesfehérvári kórházban láttak el, ők még hétfőn el is hagyhatták a kórházat.

Az egyik katona olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy noha több órán át küzdöttek az életéért, nem sikerült megmenteni.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a tragédia körülményeinek és előzményeinek feltárása érdekében belső vizsgálatot rendelt el. A közúti baleset körülményeit pedig a rendőrség vizsgálja.  Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig azt tudatta kedden, hogy saját halottjuknak tekintik a 37 éves elhunytat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport