Lebukott egy ellenzéki, aki szivárogtatott a Fidesznek, de tagadja

2019.08.30. 07:15

A törökbálinti ellenzéki együttműködés tagjai július 31-én 19:48-kor meglepő dologra lettek figyelmesek – írja cikkében a 444. Értesítést kaptak ugyanis, hogy az egyik képviselőjelöltjük, Kun Anna az ellenzéki kampány anyagainak tárhelyéről, egy Google Drive-ról dokumentumot osztott meg a helyi Fidesz kampányát irányító Földvári László alpolgármesterrel. Kun Anna az ellenzéki tárgyalásokat még szocialista színekben kezdte meg, de aztán váratlanul átigazolt a DK-hoz. 

A kiszivárgott anyag, a soron következő, augusztusi kampánykiadvány volt, amiben az ellenzéki együttműködés aktuális állapotáról és egyéb kampánytémákról tájékoztatták a választókat.

Amikor Szőke Péter független ellenzéki polgármesterjelölt – akit saját civil szervezete mellett a Momentum, az LMP, a DK és a Jobbik támogat – és az ellenzéki pártok aktivistái számonkérték Kun Annát, hogy miért osztotta meg ellenfelükkel a belső információkat, ő azt állította, hogy feltörték a fiókját, tagadta a megosztást. Hiába kérték, nem akart rendőrségi feljelentést tenni, majd augusztus közepén kiszállt az ellenzéki együttműködésből, mondván, hogy a kampány várható stílusa összeegyeztethetetlen az értékrendjével.

A 444-nek Kun Anna nem válaszolt arra, tett-e feljelentést az ügyben, vagy sem. Azt viszont elmondta, hogy indul a választáson, méghozzá a szocialisták támogatásával, akikhez csatlakozott a Magyar Liberális Párt és Szolidaritás Mozgalom is. A dolog érdekessége, hogy Kun Anna pár héttel korábban lépett ki az MSZP-ből, és lépett át a DK-ba – jegyzi meg a lap.

Szőke Péter a 444-nek azt mondta: már korábban is gyanították, hogy szivárognak ki információk tőlük. Például amikor egy értekezletükön elhatározták, hogy közösségi finanszírozásból pótolni fognak kosárpalánkokat vagy kifestenek elhanyagolt játszótéri játékokat, akkor hirtelen felbukkant az önkormányzat karbantartó csapata, és villámgyorsan palánkozott, festett, javított.