Letartóztatásban marad a Viking Sigyn kapitánya

2019.08.30. 14:49

A Fővárosi Törvényszék pénteken meghosszabbította a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását, válaszolta az Index kérdésére Tóth M. Gábor, a hajóskapitány védője.

A VI. és VII. Kerületi Ügyészség szerint „az eljárásban a terhelt jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása”.

Bár az ügyészség indítványozta, hogy az ukrán kapitány letartóztatását három hónappal hosszabbítsák meg, a Fővárosi Törvényszék azonban csak egy hónappal, szeptember 30-ig hosszabbított, tudtuk meg a férfi védőjétől.

A hajóskapitány ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás.

dunai hajókatasztrófában  összesen 25 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet vesztette életét. Heten túlélték  a tragédiát, egy  dél-koreai nőt  azonban még mindig eltűntként keresnek.