Megcsúsztak az iskolafelújítással Szirmabesenyőn, külsős programokkal kezdenek

szirmabesenyo-altalnos-iskola
2019.08.30. 11:57

A jövő héten elkezdődik tanítás az ország iskoláiban. Több helyen felújították az épületeket, termeket, így tettek Szirmabesenyőn is, a Szinyei Merse Pál Általános Iskolában, ahol energetikai felújítás kezdődött a nyáron, de a jelek szerint nem sikerült végezni a felújítással.

Huszti Gábor polgármester kérdéseimre azt írta, hogy az általános iskola felújítása a finisében van. Hétfőn a tanévnyitót a tornateremben megtartják, és akkor át is lehet majd venni a tankönyveket.

„Az első héten a gyerekek külső programokon fognak részt venni, mint pályaorientáció (Bosch, Miskolc Holding, Miskolci Egyetem, Megyei Kórház), illetve erdei iskolában.  Ha ez a program mégsem tart ki, úgy „van terv arra is, hogy a gyerekek a községben 8 helyen tudnak akár tanulni is. Erre nem lesz szükség, mert az iskola kész lesz.”

Az iskola energetikai felújítás mellett az önkormányzat 45 millió forintot még beletett a projektbe, hogy ne csak energetikailag legyen felújítva az épület, írta a polgármester.

Az energetikai felújítás például nem tartalmazhatott festést, csak visszajavítást, amolyan biztosítós módon.

És hogy ne csak a felfordulás legyen látható, a polgármester is küldött képeket a felújítás alatt álló suliból.

(Borítókép: Szirmabesenyő Szinyei Merse Pál Általános Iskola egy héttel az iskolakezdés előtt. Fotó: Olvasói fotó / Index)