Agresszióba torkollott Matolcsy Gyöngyi marcipánosztós kampányeseménye

2019.08.31. 13:04 Módosítva: 2019.08.31. 14:05

Az LMP-s frakcióalaklmazott Nuszbaum Tibor arra lett figyelmes Balatonakarattyán (ahol éppen nyaralt), hogy Matolcsy Gyöngyi polgármester marcipánosztással kampányol. Az Azonnali cikke szerint Nuszbaum lefotózta a marcipános standot, mire a polgármesterasszony (Matolcsy György exfelesége) felszólította, hogy törölje a képet, mert azon látszanak az aláírásgyűjtő ívek.

Matolcsy Gyöngyi
Matolcsy Gyöngyi
Fotó: Facebook / Matolcsy Gyöngyi - Balatonakarattya polgármestere

A beszámoló szerint amikor Nuszbaum erre nem volt hajlandó, „ott termett három gorillaszerű alak”, egyikük elé állt, és megpróbálta kivenni a kezéből a telefont. Erre Nuszbaum barátja megpróbált közéjük állni, válaszul még két hasonló alak odalépett, barátját leteperték, a hátára térdeltek, Nuszbaum pedig hátulról "akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az állkapcsa". A fényképet végül Nuszbaum letörölte, barátja telefonját pedig elvette a három agresszív alak, majd ők maguk hívták a rendőrséget. 

A cikk szerint a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, és azt javasolták Nuszbauméknak, menjenek el orvosi látleletet felvetetni, és azzal menjenek a rendőrségre. A jegyzőkönyv felvételekor egyébként a "gorillák" egybehangzóan állították a rendőröknek, hogy a telefonjától megfosztott férfi önként adta át a telefont nekik.

Nuszbaumék elmentek feljelentést tenni. Kerestük a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányságot, indítanak-e eljárást az ügyben, valamint a balatonakarattyai polgármesteri hivatalt, mi az ő verziójuk, és pontosan kik a Nuszbaumékkal összetűzésbe keveredett férfiak, mi közük az önkormányzathoz. Amint válaszolnak, közöljük. 

Matolcsy Gyöngyi Facebook-oldalán röviddel az Azonnali cikkének megjelenése után megjelent egy poszt 

"Példátlan inzulta Balatonakarattyán"

címen, amelyben leírják, mi történt a polgármesterék álláspontja szerint. A bejegyzésben az áll, 

Matolcsy Gyöngyi polgármester és csapata a helyi ABC bejárata mellett tartott jó hangulatú aláírásgyűjtést az önkormányzati választásokra. A kampányeseményt váratlan történés szakította félbe, amikor két ismerelen férfi lefényképezte a támogatói aláírásokat tartalmazó íveket, majd szóváltást követve rátámadtak a stáb több tagjára, köztük az alpolgármesterre és a falugondnokság egyik munkatársára.

A poszt szerint a kampánystáb problémája tehát valóban az volt, hogy Nuszbaumék "illetéktelenül készítettek fotókat a támogatók személyes adadait is tartalmazó aláírásgyűjtő ívekről." Nuszbaumék ugyanakkor azt állítják, ők nem az íveket, hanem a marcipánokat fotózták.