Elrendelték a ráckevei tömegverekedés miatt elfogott férfi letartóztatását

2019.09.01. 14:58

Elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, akit a csütörtöki ráckevei tömegverekedéssel kapcsolatban többek között életveszélyt okozó testi sértéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítanak, írja az MTI.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint csütörtök este két ráckevei család egy harmadik, szintén ráckevei család háza elé ment többek között vascsövekkel felfegyverkezve, hogy egy napokkal korábbi sérelmükért bosszút álljanak. A gyanúsított férfi egy vasvillával fejbe szúrta a másik család egyik tagját, aki agysérüléssel és a jobb oldali végtagok részleges bénulásával járó nyílt koponyatörést szenvedett.

A ház előtt közel 15 percig tartó tömegverekedés alakult ki, ebben a most letartóztatott férfi végig részt vett, majd a rendőrség megérkezésekor elment a helyszínről. Később pedig sérüléseivel kórházba ment.

A balhé előtt egyébként a családok Facebookon üzengettek egymásnak, illetve egy olvasónk szerint a verekedés kiváltó oka egy olyan drog volt, amitől az egyik csoport valamelyik tagja rosszul lett. A Police.hu a csütörtöki esetről beszámolva arról írt, hogy a helyszínen a bejelentők lövéseket is hallottak.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottnak életveszélyt okozó testi sértés, illetve csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell felelnie. Az ügyészség indítványának megvizsgálása és a férfi kihallgatása után a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság emellett azért is tartja fontosnak a letartóztatást, mert szerintük fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye. A bíróság szerint a férfi cselekedete akár emberölési kísérletnek is minősíthető.

A gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem végleges, de végrehajtható.