Tiszta volt a sofőr, aki elé kiszaladt L.L. Junior kisfia

39383520 Unknown
2019.09.02. 07:01

Összeomlott a sofőr, aki elütötte L.L. Junior kisfiát. Egy 76 éves férfi vezette azt az autót, amelyik elé kiszaladt a négyéves Dávid Zuglóban szombat délután. A férfi minden szabályt betartva, tisztán közlekedett, ezt a rendőrség is megerősítette. Már nem tudta elkerülni a tragédiát, de lelkiismeret-furdalása van. Vasárnap indultak volna nyaralni Törökországba, de lemondták az utazást. (Borsonline)

Összegyúrhatják a budapesti egyetemeket. Szeptember elsejétől újra Palkovics László felel a felsőoktatásért a kormányban, most már nem államtitkárként, hanem innovációs miniszterként. Egyetemi források szerint ezzel egy időben megint előkerülhet a budapesti egyetemek összevonásának terve. Állítólag már a Budapest University rektorát is kiszemelték Borhy László személyében. Ő jelenleg az ELTE rektora. (24.hu)

Elkészült a Nemzeti Alaptanterv, a következő tanévben vezetik be. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a NAT klasszikus értékekre, de a legkorszerűbb módszerekre és eszközökre támaszkodik. Ehhez alakítják majd a digitális és hagyományos tankönyveket, amelyeket a következő tanévben minden magyar diáknak ingyenesen bocsátanak rendelkezésre 14 milliárd forint értékben. Az elmúlt hetekben elég nagy vitát kavart, hogy a NAT elkészítésében részt vesz az a Takaró Mihály, aki irodalomtörténészként arról vált híressé, hogy nem tartja magyarnak Kertész Imrét, Esterházy Pétert pedig nem tanítaná, mert kultúraromboló. Takaró havonta 480 ezer forintért dolgozik a magyar nyelv és irodalom kerettantervi bizottságában. (Magyar Nemzet/Index)

Hableány-katasztrófa: csak kérdések vannak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nem válaszol arra, hogy felülvizsgálják-e a belvárosi Duna-szakaszon érvényes hajózási szabályokat a 28 halálos áldozatot követelő tragédia után. Vagy arra, hogy megvizsgálják-e a nagy szállodahajókra vonatkozó előírásokat. Pedig ezt Tarlós István főpolgármester is sürgette. (Népszava)

Stabilan nyereséges a biztosítási szektor. Az első félévben 39,6 milliárdos adózott nyereségük volt a biztosítóknak, az idei díjbevételi adatokat azonban alaposan eltorzítja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításba épített biztosítási adó beszámítása. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a hazai biztosítóknak 591,5 milliárd forintos díjbevételük volt az év első hat hónapjában, ami 12,3 százalékkal magasabb, mint a bázisév első félévi teljesítménye. (MTI / Világgazdaság)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport