Hassay-villa: Nem volt érdemi vizsgálat?

2019.09.03. 20:46

Heltai László, a terézvárosi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság LMP-s elnöke szerint Terézvárosban megakadályozta a Fidesz, hogy Hassay Zsófia budai villavásárlását érdemben vizsgálják.

Múlt héten a Budapest VI. kerületi – fideszes többségű - Pénzügyi és Jogi bizottság egy terézvárosi magánszemély beadványa nyomán vagyonnyilatkozat-vizsgálatot folytatott le. A vizsgálat alig egy órát tartott, majd a bizottság megállapította, hogy minden rendben van, Hassay Zsófia 2018-as vagyonnyilatkozatában foglaltak mindenben megfelelnek a valóságnak, és a vizsgálatot lezárta. 

Így továbbra sem tudjuk pontosan, hogy a polgármester asszony budai ingatlanja mennyibe került, és mennyit ért a vásárláskor. Nem tudjuk, hogy a korábbi vagyonnyilatkozatok nem szorultak volna-e kiegészítésre, írja közleményében Heltai.

Mint arról korábban beszámoltunk, Vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezi az összefogott ellenzék Terézvárosban a polgármester budai, II. kerületi lakóingatlana miatt. Temesvári Szilvia Benedikta, a Párbeszéd hatodik kerületi politikusa a Hassay Zsófia háza előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta:

a terézvárosi embereknek joga van megtudni, hogy honnan futotta Terézváros fideszes polgármesterének, Hassay Zsófiának egy kétszázmilliós budai villára.

Később momentumosok sajtótájékoztatón firtatták a fideszes polgármester vagyonosodását, rendőrségi eljárás indult ellenük. Hamarosan az is kiderült, hogy maga Hassay Zsófia jelentette fel a házánál sajtótájékoztatót tartó ellenzéki politikusokat.