A Hvg.hu megtalálta a nőt, aki zaklatásért feljelentette Donáth Lászlót

D MTZ20171121030
2019.09.03. 06:40

Megszólalt az asszony, aki feljelentést tett Donáth László lelkész ellen. A szeretetházban több mint két éve takarítóként dolgozó L. M. kitart állítása mellett, miszerint Donáth a nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth másokat is molesztált. L. M. nem akart botrányt, szerinte a TV2 becsapta őket. A csatorna nem reagált, Donáth sem szeretne nyilatkozni, a rendőrség tagadta, hogy tőlük kerültek a feljelentő adatai a TV2-höz. (Hvg.hu)

Fodor Gábor interjút adott a Magyar Nemzetnek. A Liberálisok leköszönő elnöke azt mondja, szükség lenne egy konszolidált nagy baloldali pártra. „Noha Tarlós István alatt fejlődött, Budapesten nem a város lesz a fő kérdés, hanem az országos politika, azaz a Fidesz vagy nem Fidesz” – mondta a politikus, aki szerint igenis számít, ki lesz a Liberálisok új elnöke. „Sosem szabad lebecsülni a kis pártokat, amik sokszor jelentik a mérleg nyelvét.” (Magyar Nemzet)

Maradnak a dugók Budapest belvárosában. Hét hónapos csúszásban van a Főtáv a Szabad sajtó útján, a helyzet pedig még rosszabb is lehet, ha ősszel tényleg lezárják a Lánchidat, és megkezdik a felújítást. Ezt október végére, november elejére ígérik. A Szabad sajtó úti alagútépítés része a fővárosi hőgyűrű kialakítását célzó 40 milliárd forintos beruházásnak. A cél, hogy közintézményeket és üzleti ingatlanokat gázról távfűtésre állítsanak át, de társasházak is rácsatlakozhatnak a vezetékekre. (24.hu)

Az egri Eszterházy Egyetem volt rektora szerint végveszélyben az iskolarendszer. „Sok a pályaelhagyó, nem vonzó a szakma, így már nem is a legrátermettebbek lesznek pedagógusok, ami tetézi majd a bajokat“ – mondja Hauser Zoltán. Az egyik legnagyobb baj szerinte az, hogy a következő 10 évben közel 25 ezer olyan pedagógus fog nyugdíjba menni, akiknek zöme még a nyolcvanas években végzett, „amikor még komoly teljesítmény, érdem és büszkeség volt bejutni a tanárképzésbe”. (Népszava)

Visszavonták a keresetet Bangóné patkányozós kijelentése ügyében. A bíróság hiánypótlási felszólítása után elállt keresetétől az az állampolgár, aki sérelmi díjat kért, és azt, hogy tiltsák el Bangóné Borbély Ildikót a további jogsértésektől. A kereset benyújtója szerint a bírósági végzésben megfogalmazott kérés első pontja értelmezhetetlen, annak megállapítása pedig, hogy a szocialista képviselő megnyilatkozása tényállítás vagy véleménynyilvánítás, pontosan a bíróság feladata lenne. (Magyar Hírlap)

Egymilliárd forint juthat az energiatermelőknek. Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal egymilliárd forintos zöldprémium típusú támogatásának kiírása. A pályázaton csak magyarországi telephellyel rendelkező cégek nyerhetnek támogatást, villamosenergia-termelést tervező pályázati dokumentációval. A villamos energia előállításával foglalkozó jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázatukat: a 0,3 megawattnál nagyobb, de 1 megawattnál kisebb, illetve a legalább 1 megawatt és legfeljebb 20 megawatt teljesítményű kategóriában. Az előbbi esetében 333 millió, míg az utóbbinál összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni. (MTI / Világgazdaság)

Újabb LMP-sből lett fideszes jelölt. Hétfőn írtuk meg, hogy a budakeszi képviselő-testületbe 2014-ben LMP-sként bejutó Ligetiné Komáromi Gabriella pár hete kilépett az LMP-ből, hogy szeptemberre már a Fidesz jelöltje legyen, mára kiderült, nincs egyedül: augusztus közepén kilépett az LMP-ből Tempfli József, XIII. kerületi LMP-s politikus, hogy szeptember másodikán már a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjeként jelentkezhessen be. (Azonnali)

(Borítókép: Donáth László evangélikus lelkész. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)