Nyomoznak a zalaegerszegi kórházban meghalt 48 éves beteg ügyében

2019.09.03. 11:02

Nyomoz a rendőrség a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban történt tragédia ügyében, tudta meg a Válasz Online. Egy 48 éves férfi sürgős koszorúér-műtétre várt, de még a beavatkozás előtt, júniusban meghalt a szívsebészeti osztályon. Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával nyomoznak. Hétfőn tanúként már meg is hallgatták Alotti Nasri főorvost, aki az eset után felmondott, ez volt nála az utolsó csepp a pohárban.

Nehezményezte, hogy a kórház vezetése nem próbálta meg visszatartani az egyik szívsebészüket, aki idén tavasszal mondott fel, és azt is egyre nehezebben viselte, hogy az ellátási hiányosságok miatt előfordult, hogy műtéteket kellett elhalasztani.

Előfordult, hogy egy szívbillentyűre három beteg várt egyszerre. Voltak éjszakák, amikor imádkoztam, hogy ne essen be egy sürgős eset, mert nem tudom megműteni.

A zalaegerszegi kórház szívsebészeti osztályára ugyanis Zala, Vas, Veszprém megyéből és Győr-Moson-Sopron megye egy részéből küldhetik a felnőtt betegeket.

A Válasz Online munkatársai végigkövették Nasri utolsó munkanapját, és megpróbáltak utánajárni annak, távozása után milyen lesz az élet az első dunántúli szívsebészeten.