Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Nézőpont: 53 százalékon áll a Fidesz–KDNP

DSC 6014
2019.09.04. 06:36

Több mint hárommillióan támogatják a kormánypártokat. A Fidesz–KDNP a szavazatok 53 százalékát kapná, ha most rendeznék a választásokat, ez derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet friss kutatásából. Az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A szintén kormányközeli Századvég 53 százalékot mért Tarlós Istvánnak, a munkájával a fővárosiak 57 százaléka elégedett. (Magyar Nemzet)

Összevonás helyett összetársítás. Nem lesz egy nagy „szuperegyetem” Budapesten, de a felsőoktatási intézmények és a kutatóintézetek közötti együttműködést erősítené, összehangolná a kormány. Korábban a 24.hu írt arról, hogy létrehoznák a Budapest University-t, amit a kormány határozottan cáfolt. (Népszava)

A Ferencváros európai kupaszereplése pörgeti a Szerencsejáték Zrt. fogadási üzletágát, a litván Suduva elleni Európa-liga-párharc során 1,44 millió fogadást regisztráltak, és 261 millió forintnyi nyereményt fizettek ki. A fogadási statisztikákból kiderül, hogy nem vetette vissza drasztikusan a fogadási kedvet az, hogy a Dinamo Zagreb elleni kiesés után csak az Európa-liga főtáblájára jutás volt a tét. A horvát bajnok elleni két mérkőzésre ugyanis összesen 1,65 millió szelvény érkezett be. Az FTC négy kupaharcára együtt 5,8 millió fogadást kötöttek, a kifizetett nyeremény pedig meghaladta az 1,36 milliárd forintot. (MTI / Világgazdaság )

(Borítókép: Tarlós István az 1-es villamos Etele téri szakaszának átadásán 2019. július 9-én. Fotó: Bődey János / Index)