Kosarasok küzdenek kosaras ellen a választókért

2019.09.05. 10:23

Patonay Imre, Zsebe Ferenc és Bebes István 1987-ben első vidéki együttesként, magyar bajnokságot nyertek a körmendi kosárlabdacsapattal. Patonay Imre volt a vezetőedző, Zsebe Ferenc és Bebes István pedig a csapat tagjai. Újra összehozta őket a sors: mind a hárman részt vesznek valamilyen módon a 2019-es önkormányzati választáson, írja a Nyugat.hu. Bebes fideszes polgármester-jelöltként, Patonay szintén polgármester-jelöltként, Zsebe pedig egyéni képviselőjelöltként próbálkozik.

Körmenden 2002 óta a fideszes Bebes István a polgármester, ő 1998-tól 2010-ig országgyűlési képviselő is volt, és most újra elindul a polgármesteri pozícióért. 

Kosaras politikusok

Ugyan az idei, őszi önkormányzati választásra Körmenden is elkezdték megszervezni az ellenzéki összefogást, a Mindenki Magyarországa mozgalom jelöltje indul a választáson. Augusztus közepén viszont az összefogástól függetlenül Patonay Imre a Facebookon bejelentette, hogy ő is elindul a választásokon polgármester-jelöltként.

Választás a Városért néven komplett csapattal küzd a polgármesteri székért, és stábja mind a nyolc egyéni választókerületben állít jelöltet, írja a Nyugat.hu. Csapatát és a képviselőjelölteket szerda este mutatta be a körmendi színház aulájában Patonay, a jelöltek között szerepel régi játékosa, Zsebe Ferenc, aki egyben a jelenlegi fideszes polgármester régi csapattársa.

Patonay vezetőedzőként korábban két bajnoki, és négy kupagyőzelemhez segítette a körmendi csapatot, 1992 és 1996 között a magyar kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya volt, 2005-ben a magyar kosárlabda halhatatlanjai közé választották. Zsebe Ferenc 1990-ben és 1991-ben is elnyerte az év magyar kosárlabdázója címet. 

A nyilvántartásba vett polgármester-jelöltek között most Bebes István és Patonay Imre neve szerepel, a Mindenki Magyarországa választási szövetség polgármester-jelöltjének neve még nem ismert, írja a lap.