Lázár János beült a Nivába, és megcáfolta a kormány fő üzenetét

Kampánynapló - szeptember 5.

2019.09.05. 13:59 Módosítva: 2019.09.05. 16:08

Fegyvert fogtak az ellenzéki plakátragasztókra

Miskolcon az ellenzéki összefogás két aktivistája épp láthatósági mellényben helyezett fel plakátokat kedd éjjel, amikor egy férfi kireteszelt és és felhúzott elsütőszerkezetű puskával vonta őket kérdőre, mit sündörögnek a teherautója körül. A két aktivista érthetően megijedt a fegyvertől, és az egyikük mellkasán táncoló lézerirányzék-pöttytől, de tisztázták, hogy ők csak a plakátokat szeretnének elhelyezni a közterületen.Miután a férfi konstatálta, hogy a járművének semmi baja, leeresztette a fegyvert és magyarázkodni kezdett, milyen sokszor lopták már meg és rongálták meg a teherautóját is, házát is félti a tolvajoktól. Ennek ellenére az ellenzéki összefogás feljelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányságon. (Északhírnök)

Lázár: Ellenzéki polgármesterrel is jön a pénz

A gyorsan eldurvuló hódmezővásárhelyi választási kampánytól eddig távol maradó Lázár János csütörtökön beült Lada Nivájába, hogy Korsós Ágnes helyi fideszes képviselőjelölttel mondassa el, Márki-Zay Péter ( akivel Lázár a békéltető tárgyalás ellenére sem hajlandó elásni a csatabárdot) nem képes fejleszteni a várost, pedig

Rapcsák András, majd Lázár János példája is mutatja, hogy ellenzéki városvezetők alatt is érkezik pénz a városba, lehet beruházásokat megvalósítani, utakat felújítani.

Ezzel Lázár lényegében megcáfolta a Fidesz egyik központi kampányüzenetét, miszerint csak kormánypárti vezetésű önkormányzatok boldogulhatnak, vagy ahogy azt Habis László, Eger polgármestere megfogalmazta:

Kormányzati támogatás nélkül nem lehet egy megyeszékhelyt vezetni.

A zöldpárti főpolgármester-jelölt bérpótlékot adna a budapestieknek

Harminc százalékos pótlékkal egészítené ki Ács László főpolgármester-jelölt a fővárosiak bérét, annak érdekében, hogy kiegyenlítse az ország egyéb területeihez képest magasabb megélhetési költségeket. Az újonnan feltűnt politikus, a Zöldek Pártja elnöke az M1 csatorna csütörtöki műsorában azt mondta, hogy így lehetne biztosítani azt, hogy a budapestiek azonos életszínvonalon éljenek például a battonyaikkal. A bérpótlék nyomán enyhíthető volna a fővárosban kialakult munkaerőhiány is - tette hozzá. (MTI)

Kosarasok mérkőznek a választókért kosarasokkal Körmenden

Patonay Imre, Zsebe Ferenc és Bebes István 1987-ben első vidéki együttesként, magyar bajnokságot nyertek a körmendi kosárlabdacsapattal. Patonay Imre volt a vezetőedző, Zsebe Ferenc és Bebes István pedig a csapat tagjai. Újra összehozta őket a sors: mind a hárman részt vesznek valamilyen módon a 2019-es önkormányzati választáson, írja a Nyugat.hu. Bebes fideszes polgármester-jelöltként, Patonay szintén polgármester-jelöltként, Zsebe pedig egyéni képviselőjelöltként próbálkozik

Kósa Lajos: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések nagy részén indul fideszes polgármesterjelölt

A 78 Jász-Nagykun-Szolnok megyei településből 63-ban indul fideszes polgármesterjelölt az önkormányzati választáson - jelentette be a kormánypárt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke csütörtökön Szolnokon. Kósa Lajos, a megyei polgármesterjelölteknek tartott fórum utáni sajtótájékoztatón elmondta: a 63 fideszes polgármesterjelöltből 45-en közvetlenül a Fidesz-KDNP jelöltjei, 18 településen pedig a kormánypárt támogatásával indulnak jelöltek, akik a szavazólapon függetlenként lesznek feltüntetve. (MTI)

Bajai választási bizottság: nincs baj azzal, ha valaki bölcsődében kampányol

A bajai polgármester az egyik helyi bölcsődében járt és a gyerekekkel fotózkodott, a kampányolás miatt a helyi választási bizottsághoz pedig panasz érkezett. A panaszt benyújtó azt kifogásolta, hogy gyerekeket használ kampányolásra a polgármester, és hogy nem kért engedélyt erre a szülőktől. A bizottság elutasította a panaszt.

Lázár János nem békül Márki-Zayjal, még kezet se fog

Lázár János feljelentést tett Márki-Zay Péter ellen rágalmazás miatt, és amikor csütörtökön találkoztak a bíróságon, nem fogadta hódmezővásárhelyi politikai ellenfele kézfogását. Lázár János fideszes politikus azután jelentette fel Márki-Zay Pétert, az ellenzéki összefogás egyik kulcsemberét, hogy ő a Facebookon egy videóban azt mondta, Lázár János miatt ment tönkre egy helyi vállalkozás, a K'Art. Lázár szerint Márki-Zay ezzel gyakorlatilag korrupcióval vádolta őt, ezért tett feljelentést.

Karácsony Gergely lebontaná a Szabadság téri emlékművet 

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje megállapodott Karácsony Gergellyel, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével abban, hogy főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a német megszállás áldozatainak emlékművét, írta a liberálisok közleménye.

Józsefvárosban vitáról vitáztak séta közben a jelöltek

Szerda este Pikó András - aki a nyolcadik kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölt - rendhagyó városi séta címmel tartott rendezvényt a Józsefvárosban. Pár tucat érdeklődő és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt társaságában mászkáltak a nyolcadik kerületben, és útba ejtették a jelenlegi fideszes polgármester, Sára Botond standját is. A két kerületi polgármesterjelölt - fideszes és ellenzéki - Karácsony Gergellyel kiegészülve arról beszélgettek röviden, érdemes-e vitázniuk a kampány során, erről a Mérce videót is készített.