Dorian Európa felé veszi az irányt

2019.09.06. 06:40 Módosítva: 2019.09.06. 14:56

14:40 - Jön Dorian

A Bahamákat letaroló és jelenleg az USA keleti partjainál tomboló Dorian Európa felé veszi az irányt, aggodalomra azonban semmi ok, mérsékelt övi ciklonná szelídülve érheti el kontinensünket. - közölte az Időkép.hu

A hozzá kapcsolódó frontok hazánkat is elérhetik, csapadékot, szelet hozhatnak térségünkbe.

Azt írják, az 1-es kategóriájú hurrikánná szelídült Dorian itteni idő szerint péntek délután Észak-Karolina partjainál okoz kiadós esőzéseket 140-160 km/h-s széllkökésekkel. Szombat délután a Kanadához tartozó Új-Skócia partjait még hurrikánként érheti el, ezt követően Dorian belekerül a mérsékelt öv nyugati áramlási rendszerébe, és extratrópusi ciklonná gyengül. A mostani számítások szerint kedden érheti el Izlandot, a jövő hét második felében pedig valahol Skandinávia felett érhet véget Dorian pályafutása.

5:07

Nyugaton őszies, keleten még nyárias idő lesz ma. A Dunántúlon közepesen és erősen felhős idő várható, nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel számíthatunk esőre, záporra. A középső vidékeken helyenként készülhetünk csak csapadékra. A Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett szűrt napsütés várható. A Kisalföldön és a Zemplén térségében időnként megerősödik az északi szél, másutt mérsékelt, élénk szél lesz a jellemző. Napközben többnyire 23–28 fokot mérhetünk, de a Nyugat-Dunántúlon csak 18–22 fok lesz. Késő estére 14–18 fok közé hűl le a levegő. (Országos Meteorológiai Szolgálat)