M5-ös baleset: Jeleztem neki, ahogy csak tudtam, de száguldott tovább

D  MI20190906002
2019.09.06. 12:23

Nagyjából tíz kilométert haladhatott a forgalommal szemben az M5-ös autópályán az az autós, amelyik éjjel háromnegyed kettő magasságában, Felsőpakony határában egy másik autóval frontálisan ütközött. Mindkét autó az árokba került, és mindkettő kigyulladt.

A Suzukit egy 27 éves hernádi nő vezette, vele volt 10 éves kisfia is, a balesetben mindketten meghaltak.

A másik autóban román állampolgárok utaztak, egy 68 éves asszony a helyszínen meghalt, három személyt pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Az Index információja szerint a rendőrség már több olyan kamion sofőrt is meghallgatott, akik péntek éjjel látták a forgalommal szemben haladó suzukist. Mi pedig beszéltünk egy olyan sofőrrel, aki éjjel fél kettő után pár perccel, Gyál határában kerülte ki a vele szembe száguldó autót. A férfi éppen egy másik kocsit előzött, amikor maga előtt meglátta a Suzuki fényszóróit. 

Fényjelzéssel nem tudtam neki jelezni, ahhoz túl gyorsan közeledett felénk. Úgy ítéltem meg, hogy arra nem lett volna időm, inkább a kormányt fogtam két kézzel és gyorsan visszasoroltam a külső sávba, közben meg nyomtam a dudát, de nem lassított, száguldott tovább.

Nem sokkal ezután szirénázó rendőrautók is elhaladtak a forgalommal szemben, de a halálos balesetet már nem tudták megakadályozni. Az Indexnek nyilatkozó sofőr jól ismeri a környéket. Szerinte az M51-es út végén, ahol szétágazik az út az M5-ös autópálya irányába, könnyen elvéthető a helyes irány.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a nő hol hajthatott fel az autópályára, mint ahogy azt is, hogy csak véletlenül vétette-e el az irányt vagy szándékosan ment fel az autópálya Budapest felé tartó oldalára. A boncolásból derülhet majd ki az is, hogy a 27 éves sofőr fogyasztott-e bármilyen tudatmódosító szert, mielőtt kocsiba ült. 

(Borítókép:  Kiégett autóroncsok az M5-ös autópálya mellett Felsőpakony határában ahol hárman meghaltak amikor egy forgalommal szemben közlekedő személyautó összeütközött egy másik autóval  2019. szeptember 6-án. - fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport