Harmadik hidat ígért a Fidesz Szegednek

Kampánynapló - szeptember 6.

2019.09.06. 15:51 Módosítva: 2019.09.06. 19:48

Harmadik hidat ígér a Fidesz Szegednek

Kétszer két sávos autóúttal, gyalogos és bringás sétánnyal ellátott hidat épít a városnak Szeged független, de a Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje, Nemesi Pál, ha megválasztják, tudósított a Szeged Ma. "A szegediek 17 év alatt csak ígéretet kaptak a harmadik Tisza hídra. Mi nem ígérünk, mi megépítjük a hidat, ezt garantálom" - mondta egy sajtótájékoztatón. Nemesi szerint a régóta vágyott harmadik Tisza-híd nem azért nem épült meg eddig, mert az ellenzéki Botka László által vezetett várost bünteti a kormányzat, hanem azért, mert az önkormányzat nem készítette elő megfelelően a beruházást. "Nem egyeztettek, nem volt együttműködés, nem volt közös munka és ütemterv sem. Ezt hiányolta a kormányzat" - állította.

Nemesi most azt mondta, ő már hetek óta egyeztet az illetékes államtitkársággal, és ennek alapján egy videót is bemutattak, ami a híd jóváhagyott látványtervét tartalmazta. Szegeden a várostól délre fekvő híd építése a 90-es évek óta napirenden van, már szerepelt az önkormányzat 2000-ben elfogadott fejlesztési koncepciójában is. Orbán Viktor 2010-ben, az akkori választási kampányban a következő ciklusra ígérte a megépítését, 2017-ben pedig a Modern Városok Program részeként tett ígéretet ugyanerre.

Elektromos rollerekkel hódítanák vissza Vásárhelyt

Grezsa István független, de a kormánypártok által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt bérelhető elektromosroller-flottát ígért a városnak a megválasztása esetén. Márki-Zay Péter polgármester kihívója a Délmagyar tudósítása szerint a művelődési ház előtt tartott sajtótájékoztatót, ahova ő maga is elektromos rollerrel érkezett. 

"Szeretném Európa egyik legolcsóbban működtetett, 300 darabos elektromos roller flottáját a városba telepíteni. Több ponton lennének kölcsönzőhelyek. A bérelhető elektromos rollerekkel színesedne a közlekedési paletta. A fiatalabb, de a kevésbé fiatal korosztályok számára is lehetőséget jelentene. A rollereket akár egy okostelefon segítségével, QR kóddal is ki lehetne bérelni" - fejtette ki.

Grezsa a közrollereket azért tartja jó megoldásnak, mert Hódmezővásárhely nagyon nagy területű város, ahol éppen ezért autó nélkül nehéz eljutni egyik helyről a másikra. A tram-train szerinte segít majd ezen a problémán, ha 2021-ben elkészül, de kiegészítő megoldásokra is szükség van. A kampány idejére Grezsa csapata 12 rollert szerzett be, amit október 13-ig bárki ingyen kipróbálhat. A polgármester-jelölt azt reméli, hogy a rollerek a város jelképeivé válnak.

Újkígyósra ledobták a Semjén-Süli dupladinamitot

Olyannyira dübörög a kampány, hogy a miniszterelnök-helyettes a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszterrel tartott lakossági fórumot a Békés megyei városban. "A magyar kormány a tömeges migráció „menedzselése” helyett a magyar családokat, a város- és vidékfejlesztést támogatja" - írta Semjén, aki arra kérte az újkígyósiakat, hogy támogassák a kormánypártok és a helyi gazdakör jelöltjeit. 

Harmadik sportcsarnok helyett CT-t fogunk venni

Konferenciát tartott a Baloldali Önkormányzatok Közösség, amelynek megnyitója után Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy a 2018-as választások után az "utca hangja" kényszerítette ki, hogy összefogjanak az ellenzéki pártok. Sokféle választót kell képviselniük, a cél, hogy szolidárisabbak és zöldebbek legyenek a magyar városok - mondta. Tóth Bertalan MSZP-elnök ugyanitt arról beszélt, hogy a baloldali polgármestereknek lehet, hogy azt kell majd mondaniuk, hogy nem épül meg a harmadik a sportcsarnok az adott településen, hanem inkább CT-berendezést fogunk vásárolni. A politikus szerint klímavédelem tekintetében is van felelőssége az önkormányzatoknak, és az is biztos, hogy a beruházásoknál nem kell jutalékot fizetni Mészáros Lőrincnek. 

Búcsú a Fidesztől

Hivatalosan is kizárták a szombathelyi Fideszből Koczka Tibort, a város kormánypárti alpolgármesterét. "Nem én hagytam cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a szombathelyi Fidesz hagyta cserben szeretett városunkban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket" - írta Koczka, aki október 13-án függetlenként elindul a választáson, ahol egyébként az ellenzék polgármesterjelöltjének is lehet esélye. Koczka és a Fidesz kálváriájáról itt írtunk bővebben. 

A fülükön keresztül is hazudnak?

Minden főpolgármester-jelölt kap pár percet a köztévében, ezúttal Puzsér Róberten volt a sor, aki egyébként éppen ezen a napon gyűjtötte össze az indulásához szükséges aláírásokat. Puzsér Fábián Barna riporternek azt mondta, hogy ebben a tévében az adófizetők pénzéből egész évben hazudnak, mire Fábián megpróbálta visszautasítani. 

Jó formán levegővétel nélkül! A fizika törvényeit meghazudtolóan képesek hazudni. Nem tudom, hogy csinálják! A fülükön keresztül?

- vágott vissza Puzsér. (via 444)

Orbánozása ellenére maradhatatott a Fideszben

Öt éve jelent meg egy hangfelvétel a Magyarnarancs.hu-n, amelyen Haszilló Ferenc cigányozik, zsidózik, fideszesezik, de még orbánozik is! A politikust a Fidesz lemondásra szólította fel, kezdeményezték is a kizárását, a folyamat azonban az országos elnökségnél megakadt, és Haszilló most ismét elindul Kecel polgármesteri székéért a Fidesz-KDNP támogatásával. Kósa Lajos azt írta a Hvg.hu-nak, hogy szerint mindez azért történhetett, mert a politikus rendezte viszonyát a cigánysággal - írtuk ebben a cikkünkben. 

Autópálya-matricát minden siófokinak!

A balatoni településen ellenzékben van a Fidesz, nem csoda hát, hogy a kormánypárti jelölt - ha ígéretekről van szó - alaposan megnyomta a kampányceruzát. Gruber Attila programja azt mondja, hogy minden siófoki kapjon autópálya-matricát az önkormányzattól, amíg elkészül az elkerülő út. Mellesleg felhívja a figyelmet, hogy aki Orbánt támogatja, az most nem dönthet "Gyurcsány embere", a jelenlegi független polgármester Lengyel Róbert mellett. (via)  • Hírek
  • Bankszámla