Olasz maffiózót fogtak a nyolckerben

2019.09.08. 07:28
Budapest VIII. kerületében bújkált egy 13 évre ítélt olasz maffiózó, a magyar készenlétisek az olasz speciálisokkal együtt kapták el. Az elfogásról videót is kiadott a rendőrség.

Az olasz bíróság bűnszövetség létrehozása, pénzmosás, csalás, orgazdaság, kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt 13 és fél évre ítélte az olasz férfit, aki azonban megszökött a hatóságok elől. Évek óta bujkált ismeretlen helyen, nemzetközi elfogatóparanccsal körözték.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály rendőreinek tudomására jutott, hogy az  50 éves férfi Magyarországon rejtőzködhet. A KR NNI nyomozói felvették a kapcsolatot az Olasz Állami Rendőrség Speciális Operatív Szolgálat munkatársaival, és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen beazonosították a keresett személyt, illetve tartózkodási helyét – írja a police.hu

A KR NNI felkérésére a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársai csütörtökön, szeptember 5-én, a VIII. kerületben „vonták intézkedés alá” a férfit, akit – személyazonosságának megállapítását követően – elfogtak, előállítottak, majd kiadatási őrizetbe vettek. Az elfogott férfi Olaszországnak történő kiadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Az elfogás végéről egy húsz másodperces videó is van, ahogy a rózsaszín inges mafiosot a magyar rendőrök éppen a rendőrautóhoz kísérik: