Baltával verték szét egy kutya fejét Hernádon

2019.09.09. 22:34

Bosszúból végezte ki testvére kutyáját egy férfi a Pest megyei Hernádon, miután bejutott az állat gazdájának otthonába, ahol a sértett ruháit elégette, holmijait pedig összetörte, derül ki a Speciális Állatmentő Egység hétfő esti közleményéből.

Az elkövető egy korábbi családi viszály miatt ölte meg az állatot, aminek a fejét egy baltával verte szét. A kutya tetemét ezután a kertben ásta el, az ásót a földbe szúrta, a baltát pedig egy falnak támasztotta.

2019.09.09-én bejelentést kaptunk egy hernádi lakostól, hogy egy általa ismert személy bement a kertben lévő kutyájához és baltával kivégezte, majd elásta. Elmondása szerint a rendőrség nem vizsgálta az ügyet, mert az állat tulajdonjoga nem tisztázott. Elindultunk Budapestről a helyszínre és közben a bejelentőtől kaptunk egy fotót, amin egy frissen ásott rész látható a kertben. Értesítettük a rendőrséget és a hernádi állatmentőket (Kolák Anikó, Hernádi állatmenhely). A rendőrökkel bejutottunk a kertbe, majd kiderült, hogy valóban egy kutya teteme van elásva az udvaron

– írja a Speciális Állatmentő Egység.

A tetemet a helyszínelők a kutya gazdájával közösen ásták ki, majd a kiérkező orvos nem sokkal később megállapította, hogy az állat halálát "tompa tárggyal okozott fejre mért ütés" okozta. A Speciális Állatmentők közleménye szerint a rendőrség hétfőn elvégezte a helyszínelést, felvette a jegyzőkönyvet.