Megpróbálta megölni a szüleit egy 12 éves kislány

2019.09.09. 10:49

A Budakörnyéki Járásbíróság meghosszabbította javítóintézeti letartóztatását annak a 12 éves lánynak, aki hónapokkal ezelőtt megpróbálta megölni a saját szüleit. A kislány januárban egy meghiúsult szökési kísérlet után vitatkozni kezdett édesapjával, majd a konyhába ment, kést ragadott és "Megöllek titeket!" felkiáltással mellkason szúrta őt. A lány nevelőanyja ekkor az apa segítségére sietett, őt a kislány vesén szúrta, majd ezután sem fejezte be a támadást, a késsel össze-vissza hadonászni kezdett. Végül az apának sikerült a lányt lefognia, a mentők kiérkezéséig a szülők a nappaliban őrizték a gyereket, akiről később a szakértők megállapították, hogy megfelelő belátással bírt a bűncselekmény felismeréséhez. A kihallgatás alatt a kislány többször megpróbált öngyilkosságot elkövetni, például a csuklóján lévő erek felszakításával vagy saját fejének ütésével. Habár a kislány büntetlen előéletű, a szakvélemény szerint pszichopátiás viselkedése miatt nem kizárt, hogy újra kárt tegyen valakiben, így ön-és közveszélyesnek számít. Javítóintézetbe kerülése óta többször fenyegette társait is, bent tartózkodása óta eddig ötször kellett elkülöníteniük. (Budapest Környéki Törvényszék) 

Fel akarta gyújtani ismerősét egy férfi Süttőn, miután egy ivászat másnapján nem találta a mobiltelefonját. A 34 éves N. József együtt ivott ismerőseivel múlt hét szombaton, majd este hazament, másnap viszont már nem találta sehol a mobilját, úgyhogy visszament az ismerősökhöz számon kérni őket. Amellett, hogy az egyik ismerősét megütötte és a másikat megrúgta, egyiküket még a nála lévő gázolajjal is lelocsolta, majd megpróbálta felgyújtani. Utóbbi nem sikerült neki, így elhagyta a helyszínt, de az esztergomi rendőrök pár órán belül elfogták. N. József ellen emberölési kísérlet gyanúja miatt indult eljárás, illetve a rendőrség indítványozta letartóztatását. (Police)

Az emberölési kísérlet helyszíne
Az emberölési kísérlet helyszíne
Fotó: Police.hu

Saját kutyáját szúrta le egy nagymányoki férfi még áprilisban, ennek az ügynek a vizsgálatát fejezte most be a rendőrség. A hatóság április 18-án bejelentést kapott, hogy a ház udvarán a helybeliek vérnyomokat vettek észre - mint később kiderült, ez az ott élő németjuhász kutyától származott. A rendőrök állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy a kutya sérüléseit egy éles tárgy okozta. A vizsgálatok után rájöttek, hogy az állatot saját gazdája szúrta le, aki ezt azzal magyarázta, hogy a kutya gyakran megszökött és emiatt akarta megbüntetni. a 64 éves nagymányoki férfit akkor állatkínzás gyanúja miatt kihallgatták, ügye most a helyi ügyészséghez került. (Police)

A kés, amivel leszúrta kutyáját a bonyhádi férfi
A kés, amivel leszúrta kutyáját a bonyhádi férfi
Fotó: Police.hu

3 év börtönt kapott egy idős, és egy másik, súlyosan beteg nőtől pénzt kicsaló 42 éves nő a Somogy megyei Főügyészség közleménye alapján. A nő mindkét asszony bizalmába férkőzött és különböző indokokkal (ruhára, ételre, számlákra) pénzt és ékszert csalt ki tőlük. Mivel a nő jövedelmi viszonyai nem tették lehetővé, hogy hitelt vegyen fel és internetre fizessen elő, ezért rávette a két asszonyt, hogy ezeket saját nevükre kössék meg neki. A csaló azonban a hitelkeretet felélte és az internetet használta, de a számlákat nem rendezte, így több mint 700 000 forintos kárt okozott az asszonyok mellett az internetet és a hitelt biztosító szervezeteknek is.  A bíróság végül 3 év börtönt szabott ki a csalónak, illetve 4 évre a közügyektől is eltiltotta. Az ítélet nem jogerős, a nő és védője felmentésért fellebbezett.