Öt évre eltiltották a cégvezetéstől Klausmann Viktort, Gyöngyös fideszes polgármesterjelöltjét

2019.09.10. 20:19 Módosítva: 2019.09.11. 09:30

Klausmann Viktor, a Szerencsekerék korábbi műsorvezetőjét, Gyöngyös fideszes polgármesterjelöltjét 2015 októberében 5 évre eltiltották a cégvezetéstől - írja a 24.hu

Klausmann a Magyar Sportakadémia Kft.-nek volt ügyvezetője és tulajdonosa, azonban 2012-ben az ÉMÁSZ lefoglaltatta a céges tulajdonrészt, feltehetőleg tartozás miatt. A NAV végül 2015-ben kezdte meg a kényszertörlési eljárást, majd októberben törölték is céget. Akkor a bíróság jogerősen kimondta, hogy Klausmann nem lehet többségi tulajdonos vagy vezető tisztségviselő gazdasági társaságban 2020 októberéig.

Az eltiltás semmilyen jogi szempontból nem akadályozza Klausmannt a polgármesteri tisztség esetleges betöltésében, azonban kétségkívül kínos kérdéseket vet fel a jelölttel kapcsolatban.  

Klausmann Viktor megkeresésünkre a következőt írta:

2015-ben, egyik vállalkozásunk nehéz pénzügyi helyzetbe került. Az elindult rendezési eljárásban részt vettünk, viszont a jogi szakértők szerint is egy érthetetlenül szigorú határozatot kaptunk. Miután a cégvezetési feladatokat folyamatosan kollégáimnak adtam át, a határozat már nem befolyásolta későbbi vezetői munkám. Ahogyan most sem hátráltatja, hiszen elsősorban az egyesületre és az alapítványra koncentrálok, melyeket sikerrel vezetek. Nekem és a vezetésemmel működő szervezeteknek semmilyen tartozása senki felé nincs. Nem voltam soha büntetett, nem szereplek adóslistán, közügyektől eltiltás alatt sem állok, nem álltam. Az elmúlt három évben néhány parkolási, egy közlekedési bírságot kaptam, amit időben kifizettem. Gyöngyösre koncentrálok, hogy egy okos, aktív testülettel végre kiemelhessük a várost a csendes depresszióból és a fejlődés útjára állíthassuk!