A szegedi vihar után a második éjszakának futnak neki áram nélkül az egyik utca lakói

2019.09.10. 20:20 Módosítva: 2019.09.10. 23:39

A hétfői hatalmas vihar után a második este nincs áram a szegedi Váradi utcai házaiban. A kertes házas övezetben kilenc ház áll, majdnem minden házban van 1-2 gyerek, de egyikben sem működnek a hűtők és más elektromos berendezések, a legtöbb helyen nincs meleg víz, írta az Index egyik olvasója.

Hétfőn délután 26 éve nem látott erejű szélvihar csapott le Szegedre, ami fákat csavart ki, és több épületet megrongált. Egy lezuhanó faág miatt egy ember életveszélyesen megsérült. 

A vihar a szegedi a Váradi utca 15-17. szám alatti társasház előkertjéből gyökerestől kidöntött egy kb. 18 méteres fenyőfát, ami a villanyvezetékre dőlt.  A fához legközelebbi villanyoszlop megdőlt, a sarki villanyoszlopról leszakadtak a vezetékek, amelyek a földön hevernek vagy fejmagasságban lógnak.

A Virág utca lakói kedden meglepve olvasták a szegedi polgármesteri hivatal közleményét arról, hogy  helyreállt a város működése, és járhatóvá váltak az utak, mert náluk nagyon nem ez a helyzet. 

Hétfőn délután többször is próbálták elérni az áramszolgáltatót, sikertelenül. Bejelentést egyedül a 112-es segélyhívón tudtak tenni. Kedd reggel sikerült bejelenteni az áramkimaradást a szolgáltatónál. A helyzet súlyosságára való tekintettel délelőtt még egyszer bejelentették, de akkor már a földön fekvő vezetékek miatt közvetlen életveszélyként.

Délutánig nem történt semmi, ezért ekkor is felhívtuk az áramszolgáltatót, aki megnyugtatott, hogy elsőbbségi esetként kezelik a helyzetet. A szomszédok szintén megtették a bejelentéseket, ki áramkimaradásként, ki életveszélyként. Sajnos azóta sem történt semmi, így a második éjszakánknak megyünk neki két kisgyerekkel, áram nélkül.

Olvasónk leírása szerint a hűtő tartalma mehetett a kukába, azokban a lakásokban, ahol elektromos háztartási készülékek vannak, nincs melegvíz, nem lehet főzni és mosni.

A lakók maguk próbálják megoldani a helyzetet. A szomszédos utcából egy hosszabbítón keresztül kaptak áramot, arra tudták ideiglenesen rákötni a hűtőszekrényeket. 

Update: Olvasónk jelezte, hogy a tűzoltók megkezdték a fa feldarabolását, az áramszolgáltató szakembere azt ígérte, hogy "talán holnapra" helyreállhat az áram is.