Újabb ellenzékit vádol a kormánymédia az ajánlóívek másolásával

2019.09.11. 14:33

Visszautasítja a kormánypárti Origo cikkében megfogalmazott gyanúsítgatást az egyesült ellenzék erzsébetvárosi jelöltje. Szűcs Balázs szerint semmi alapja nincs annak, hogy a támogató aláírásokat tartalmazó íveket bárki átmásolta volna, hogy tiltott adatbázist hozzon létre. Erre a portál az ellenzék saját Facebook oldalán posztolt fényképet közölt, azt állítva, hogy ott az ívek másolása vagy az adatok kijegyzetelése folyhat.

Az íveket ellenőriztük, azt vizsgálva, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik – mondta az Indexnek Szűcs Balázs, aki a támogató aláírások többszörösét gyűjtötte össze az induláshoz. „Öt évig dolgoztam a körzetben, nem nekem van okom csalni” – mondta a Párbeszéd-DK-MSZP közös jelöltje megemlítve a Fidesz Kubatov-listáit és Bajkai István Fideszes, valamint Lévai Katalin pártjának támogatói íveinek egyezéseit, jelezve, hogy a másolás inkább a Fidesz gyakorlata.

Már a választási bizottság is elutasította

A 33 éves jelölt felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi választási bizottság már visszautasította egy anonim feljelentő kifogását, miután a feljelentő kicsúszott a határidőből. „Jelölt lettem, ez ellen senkinek kifogása nem lehet.

Ez az egész fideszes kavarás arról szól, hogy ők gyengék, rosszak a számaik és érzik, hogy veszíteni fognak.”

Szűcs elismerte, hogy a bulinegyed elleni mozgalom egyik vezetőjeként ismert Vajnai Attilát megkérték, hogy saját oldaláról távolítsa el a gyűjtésről szóló fotót.  „Elkezdett rágalmakat szórni és gyanúsítgatni, ezért kértük, hogy értelmetlen vádaskodás helyett inkább vegye le. Ezt az egészet Attila kezdte el felfújni, neki köszönhetjük. Minek ide a fidesz, mondhatnám keserűen” – Szűcs szerint Vajnai példája mutatja, hogy „vannak bajkeverők mindkét oldalon.”

„Nem szeretnénk ezekkel a vádaskodásokkal a továbbiakban foglalkozni. Egyetlen célom, hogy bemutassam, mit csináltam a kerületben az elmúlt öt évben, hogy eljussunk a választókhoz és legyőzzük a Fideszt. Semmi más nem érdekel.”