MSZP: a rendőrök politikai nyomásra tartottak házkutatást az ellenzéki jelöltnél

2019.09.12. 12:17

A rendőrség szerdán megszállta Pikó András, a VIII. kerületi ellenzéki jelölt kampányközpontját, és házkutatást tartottak, miután a Magyar Nemzet azt írta egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva, hogy Pikóék feltételezhetően „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készülnek az önkormányzati választásokra.

Az ellenzéki jelölt munkatársa tagadta, hogy csalnának.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón azt mondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és hogy a rendőrség nem politikai megrendelésre dolgozik.

Az lenne a furcsa, ha nem indítana eljárást a választási bizottság jelzésére, mondta Gulyás. Arra a kérdésre, hogy mi ennek a politikai üzenete, azt mondta, "ennek az az üzenete, hogy a törvényt mindenkinek be kell tartania".Az MSZP szerint viszont igenis politikai nyomásra szállt ki a rendőrség az ellenzéki kampányközpontba. 

„Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor megirigyelte a török és az orosz haverjának az ellenzéket üldöző módszereit, hiszen a napnál is világosabb, hogy a rendőrök politikai nyomásra intézkedtek szerdán Pikó András kampányközpontjában.“

Más esetekben a rendőrség tétlennek mutatkozott, írja az MSZP, és azt kérdi:

hol volt ez a gyorsaság, amikor sorra kerültek elő a valódi bizonyítékok a kamupártok országos választási csalásairól? 

Ahogyan az országgyűlési választási kampányban az Állami Számvevőszéket uszították az ellenzékre, most ezt folytatják a rendőrséggel is.

Magyarországon ugyanis csak egyetlen párt van, amelynek a neve egyet jelent a választók törvénytelen listázásával, az pedig a Kubatov-listás Fidesz.