A Szigeten lekapcsolt holland dílerek decemberig előzetesben maradnak

2019.09.13. 16:25

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2019. december 9-ig – meghosszabbította annak a két holland állampolgárnak a letartóztatását, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak - írja a Fővárosi Törvényszék.

Pénteki közleményük szerint a letartóztatásuk óta a bizonyítékok jelentősen bővültek, így a bűncselekmény megalapozott gyanúja tovább erősödött. Az elsőfokú végzés szerint azért indokolt az előzetes letartóztatás meghosszabbítása, mert kizárólag a Sziget Fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhellyel, személyes kapcsolatokkal és kötöttségekkel nem rendelkeznek, és így a felelősségre vonásuk a végzés szerint csak kényszerintézkedéssel biztosítható.

A két dílert a Sziget 0. napján kapcsolták le, akik ellen kábítószer-kereskedelem miatt indítottak nyomozást. A fiatalok csomagmegőrző széfjéből többek között egy kilogramm rózsaszín, kábítószergyanús tabletta, 128 gramm előreporciózott kábítószergyanús növényi törmelék és 451 műanyag fiolában kábítószergyanús anyagból sodort cigaretta is előkerült. A két fiatalra a fesztivál biztonsági emberei figyeltek fel, mivel a sátruk környékén feltűnően nagy volt a mozgás, és azt látták, hogy valaki éppen pénzt és kis csomagot vesz át, ezért értesítették a rendőröket. A holland srácok még árlistát is készítettek a drogok mellé. Ez volt a Sziget történetének legnagyobb drogfogása, a sátorból és a csomagmegőrzőből összesen 5 millió forint értékű kábítószer került elő.

A holland lapok szerint az egyik elfogott férfi, Roelf B. egy ismert futó lehet Hollandiában.