Tarlós egy olyan feltétellel kész a vitára, amely nem fog teljesülni

2019.09.13. 20:06 Módosítva: 2019.09.13. 20:36

Eddig kerülte az egyértelmű választ Tarlós István arra a kérdésre, hogy kész-e kiállni főpolgármester-jelölti vitára Karácsony Gergellyel, de a Tordai Bencével folytatott performansz után mégis mondott valamit, amely alapján azt is lehetne mondani, hogy készen áll a vitára. Igaz, olyan feltételt szabott, amely nem fog teljesülni.

„Ne nézzék le” – mondta, majd lenézte 

Tarlós ezt egy hosszú mondatban fogalmazta meg, amelynek lényege, hogy egy előzetes vita után kész kiállni annak a vitának a győztesével. Vagy akkor sem biztos:

„Ha teljesíti a feltételeket – mert azért a kihívottnak a világon mindenütt lehetnek feltételei – akkor meglátjuk, akkor elképzelhető. De ma már nem Karácsony az egyetlen ellenfél” – mondta, Berki Krisztiánra és Puzsér Róbertre utalva, akik támogatottsága a felmérések szerint 2-4 százalék körül van, míg Tarlós és Karácsony támogatottsága közelebb áll egymáshoz.

„Hiába nézik le, és hiába nézik levegőnek a másik két, az indulás jogát megszerzett embert” – mondta Tarlós, bár feltehetően nem a Fidelitas plakátjaira, vagy a kormánysajtó által használt „ellenzéki roncsderbi” elnevezésre gondolt. Neheztelt, amiért szerinte a sajtó azt találta ki, hogy „Berki az ő embere”. „Egy egész napig azt hittem, hogy a tornász olimpiai bajnoknak ment el az esze, amit nem akartam elhinni, de aztán felvilágosítottak, hogy itt valami másról van szó” – mondta, ami meglepő azután, hogy fél mondattal előtte megrótta a sajtót, amiért – szerinte – lenézik a celeb Berkit.

A gondolatmenet végére is lassan derült ki, mi a feltétel: „A demokratikusnak mondott ellenzék most azt akarja mondani, hogy ők a demokráciafelfogásuk jegyében senkinek tekintik ezeket az embereket, Karácsony ezekkel nem áll szóba, ő kiemeli magát és provokál egy Tarlós-vitát, miközben az újságíróknak kikötötte a múlt héten, hogy ne merészeljék őt Zuglóról kérdezni, mert akkor nagyon mérges lesz...”

„Most már a feltételeim keményebbek lettek...

Most már neki le kell ülni Puzsérral meg Berkivel vitatkozni...

ha ő tényleg annyival erősebb, úgy kiemelkedik a mezőnyből, akkor miért fél velük leülni, velük vitatkozni...mossa le őket a vitában, aztán utána szóljanak. Ha a feltételeim teljesülnek, beszélhetünk vitáról, de egyelőre teljes a marakodás a túloldalon” – mondta a Karácsonyt a többiek semmibevételével vádló Tarlós, aki viszont a közös vitától is elzárkózik, amit egyébként az aHang – az ellenzéki előválasztás főszervezője – korábban kezdeményezett, ám attól a főpolgármester lényegében elzárkózott, bár egyértelmű választ arra a megkeresésre nem adott.