Tarlós: Mit orbánviktorozik? Maga beteg, tényleg? Menjen el az orvoshoz, haver!

2019.09.13. 09:54 Módosítva: 2019.09.13. 09:55

Csütörtök délután a Párbeszéd aktivistái egy budapesti rendezvény előtt próbálták megtudni Tarlós Istvántól, hogy kiáll-e vitázni Karácsony Gergellyel. A közös ellenzéki főpolgármester-jelölt többször nyilvános vitára hívta a jelenlegi főpolgármestert, aki eddig csak homályos válaszokat adott a felvetésre. Legutóbb azt állította, hogy Karácsony a vitáról vitatkozik, ami szerinte „teljesen értelmetlen”.

Tarlós az aktivistáknak azt mondta, hogy nem ő lebegteti, hogy kiáll-e vitázni, hanem a „maguk haverja és főnöke”, majd egyikük pólójára mutogatva azt javasolta az ellenzéki csapatnak, hogy „cseréljék le ezt a ronda kanárisárgát legalább egy okkersárgára” – látható és hallható a 24.hu által bemutatott videón. 

Az aktivisták többször a főpolgármesternek szegezték, hogy mondjon végre egy igent vagy egy nemet, mire Tarlós azt mondta, ne írják elő neki, hogy mit válaszol. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor megengedte-e neki, hogy vitázzon, Tarlós azt felelte, hogy „én önálló ember vagyok, haver”.

Mit orbánviktorozik? Maga beteg, tényleg? Menjen el az orvoshoz, haver!

– felelte a megismételt kérdésre, majd meglapogatta az őt számonkérő aktivista vállát. 

Tarlós ezután valamiért ismét fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Karácsony aktivistái „cseréljék le ezt a kanárisárga rondaságot, az okkersárga sokkal szebb”.

Szégyelli a piros-fehér-zöldet, mi?

– kérdezte ezután a főpolgármester, aki többször elismételte, hogy majd akkor térhetnek vissza a vitára, ha Karácsonyék megbeszélték Puzsérral és Berkivel, hogy hányan akarnak vitázni.

„Berki az önök embere, önök beszéljenek vele” – mondta az aktivista, mire Tarlós némi hatásszünet után széttárta a kezét visszakérdezett: „Ezt tudja valamivel bizonyítani?” Majd hozzátette: soha életében nem látta a Fidelitas plakátjain szereplő, az induláshoz szükséges aláírásait furcsa körülmények között összegyűjtő, költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt elítélt korábbi futballistát.

Maguk gyávák, félnek, mert a Karácsony főnökük igen szarul áll

– zárta a beszélgetést a hivatalban lévő főpolgármester, aki a közvélemény-kutatások szerint csak kevéssel vezet Karácsony előtt.